Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Glazba

Počinje drugo izdanje PickUp Music Festivala u Karlovcu

24.09.2014. Ziher.hr
Foto: Press

Foto: Press

PickUp Music Festival razlog je da se krajem tjedna uputite u Karlovac! Grad na četiri rijeke u tri će festivalska dana ugostiti čak 23 benda, a osim dobre glazbe, organizatori su pripremili i radionice te okrugli stol u organizaciji Elementala.

U tri dana, od 25. do 27. rujna na Kinološkom poligonu svoju će glazbu posjetiteljima predstaviti mlade nade hrvatske glazbe. Ulaz je besplatan, a svim posjetiteljima HŽ je osigurao 40% popusta na povratne karte.

ČETVRTAK (25. rujna) – Wanderlust, Mr. Albino, Kapetan Snješka, Opaki jahači vatrenih riffova iz pakla, Floydian Split, Udriground

PETAK (26. rujna) – Slobodan ulaz, Penny Lane, Holographic Human Element, Kraj programa, Soul Radio, Elemental, PleteRI

SUBOTA (27. rujna) – Mass Hypnosis, Lorelei, .upset, Genova, Breakdown!, Debeli Precjednik, Lemon3

Elemental će osim nastupa održati i okrugli stol putem kojeg će svoj primjer dobre prakse i uspjeha na estradi podijeliti s ostalim bendovima. Na okruglom stolu će se porazgovarati i o samoj sceni, mogućnostima uspjeha i preživljavanja baveći se glazbom te trenutnim stanjem. Okrugli stol odvijat će se na Kinološkom poligonu u petak od 18:30 sati.

Osim okruglog stola u sklopu popratnog programa održat će se i radionica INTRO (četvrtak, 17h u Maloj sceni Hrvatskog doma). Radionicu će održati članovi Hrvatskog društva skladatelja i ZAMPa. Kao prva u nizu INTRO radionica u novoj sezoni, namijenjena je mladim glazbenicima, autorima, demo bendovima, ali i onima nešto iskusnijima koji se tek snalaze u labirintu glazbene industrije. Ukratko, sudionici će imati priliku saznati sve o autorskom pravu, zaštiti svojih djela, ulozi društva za kolektivnu zaštitu te načinima ostvarivanje zarade od javnog emitiranja ili izvođenja vlastitih pjesama. Također, zainteresirani će saznati što su to pojmovi poput malih i mehaničkih prava, publishing, licenciranje i sl.

INTRO je dosad posjetio mnoge hrvatske gradove poput Splita, Rijeke, Osijeka, Šibenika, Karlovca, Županje, Pazina i Čakovca, a mladi glazbenici koji su prisustvovali održanim radionicama ističu kako je riječ o veoma kvalitetnim susretima koji su im uvelike pomogli u svakodnevnim problemima s kojima se susreće jedan demo bend. Predavanja su, zapravo, i zamišljena na praktičnim primjerima iz života jednog benda – od prvih probi u garaži do velikih nastupa na dvoranskim pozornicama. Ulaz je, naravno, besplatan i otvoren za sve zainteresirane.

Komentari