Istaknuto
17.08.2018.

Ove godine već smo imali prilike gledati nekoliko kvalitetnih hrvatskih naslova, a što u nastavku gledamo na velikom platnu donosimo u jesenskom pregledu.

16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

Glazba

Radio Student slavi 21. rođendan i uspjeh kampanje Nek’ se daleko čuje u Močvari

10.11.2017. Ziher.hrFoto: Radio Student

Radio Student slavi 21. rođendan velikim tulumom u Močvari 24. studenog. Za sve slušatelje radija koji nije za svakoga nastupaju: Šumovi protiv valova, The Lesser Men, Veja i Seine. Bit će to ujedno prigoda da se velika obitelj Radio Studenta podruži sa slušateljima koji su s puno potpore poduprli crowfunding kampanju Nek’ se daleko čuje za nabavu novog odašiljača.

Naime, odašiljač s kojeg trenutačno emitiraju star je koliko i Radio Student, što za radijsku opremu izloženu svim vremenskim uvjetima znači – smrt. A Radio Studentu prekid emitiranja. Crowdfunding kampanja Nek’ se daleko čuje krenula je u ponedjeljak, 6. studenog i u njoj imaju namjeru skupiti 60 tisuća kuna koliko je potrebno za nabavu novog odašiljača.

Šumove protiv valova čine Hrvoje Nikšić, Hrvoje Radnić, Ivan Čadež i Jerko Jurin koji na domaćoj glazbenoj sceni djeluju već desetak godina. U njihovom suvremenom zvukovnom kolažu isprepliću se slobodni disonantni zvučni krajolici nastali na tragu musique concrete, klasičnih proto-elektronskih glazbenih kompozicija i izvorne psihodelične glazbe 60-tih.

The Lesser Men su zagrebačka četvorka sačinjena od članova koje ste jamačno zamijetili u bendovima poput Casual Elvis ili Mutual of Omaha. Njeguju nasljeđe nezavisnog rocka devedesetih, a svoju glazbu rado opisuju sintagmom “adult disoriented rock”.

Veja dolazi iz Pazina i bavi se istraživanjm istarske narodne tradicijske glazbe te izvođenje iste u modernijim aranžmanima koristeći razne tradicijske instrumente iz cijeloga svijeta. Veja je do sada održala 50-tak nastupa u Hrvatskoj ali i u susjednim zemljama. Članovi Veje su: Goran Farkaš, Marko Pernić, Ljuban Rajić, Sebastijan Demark, Marijan Jelenić i Saša Farkaš.

Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski odraz Ivana Ščapeca. Vodeći se svojom unutarnjom nježno-agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim kantautorskim večerima polako stiče slavu kao duhovni srodnik američkog freak-folk pokreta. Seine uz Ivana Ščapeca čine Dimitrij Mekotanović i Lepi Bole. Naravno, bit će tu i brojni DJ-i Radio Studenta!

U svega tri dana kampanje skupljeno je 80% potrebnog iznosa za kupnju novog odašiljača. Ako želite sudjelovati u kampanji i podržati rad Radio Studenta, možete to učiniti na ovom linku. Zauzvrat možete dobiti rizle, majicu, torbu, kabanicu i druge suvenire Radio Studenta!

(Visited 55 times, 1 visits today)

Komentari