Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Glazba

Radio Student slavi 21. rođendan i uspjeh kampanje Nek’ se daleko čuje u Močvari

10.11.2017. Ziher.hrFoto: Radio Student

Radio Student slavi 21. rođendan velikim tulumom u Močvari 24. studenog. Za sve slušatelje radija koji nije za svakoga nastupaju: Šumovi protiv valova, The Lesser Men, Veja i Seine. Bit će to ujedno prigoda da se velika obitelj Radio Studenta podruži sa slušateljima koji su s puno potpore poduprli crowfunding kampanju Nek’ se daleko čuje za nabavu novog odašiljača.

Naime, odašiljač s kojeg trenutačno emitiraju star je koliko i Radio Student, što za radijsku opremu izloženu svim vremenskim uvjetima znači – smrt. A Radio Studentu prekid emitiranja. Crowdfunding kampanja Nek’ se daleko čuje krenula je u ponedjeljak, 6. studenog i u njoj imaju namjeru skupiti 60 tisuća kuna koliko je potrebno za nabavu novog odašiljača.

Šumove protiv valova čine Hrvoje Nikšić, Hrvoje Radnić, Ivan Čadež i Jerko Jurin koji na domaćoj glazbenoj sceni djeluju već desetak godina. U njihovom suvremenom zvukovnom kolažu isprepliću se slobodni disonantni zvučni krajolici nastali na tragu musique concrete, klasičnih proto-elektronskih glazbenih kompozicija i izvorne psihodelične glazbe 60-tih.

The Lesser Men su zagrebačka četvorka sačinjena od članova koje ste jamačno zamijetili u bendovima poput Casual Elvis ili Mutual of Omaha. Njeguju nasljeđe nezavisnog rocka devedesetih, a svoju glazbu rado opisuju sintagmom “adult disoriented rock”.

Veja dolazi iz Pazina i bavi se istraživanjm istarske narodne tradicijske glazbe te izvođenje iste u modernijim aranžmanima koristeći razne tradicijske instrumente iz cijeloga svijeta. Veja je do sada održala 50-tak nastupa u Hrvatskoj ali i u susjednim zemljama. Članovi Veje su: Goran Farkaš, Marko Pernić, Ljuban Rajić, Sebastijan Demark, Marijan Jelenić i Saša Farkaš.

Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski odraz Ivana Ščapeca. Vodeći se svojom unutarnjom nježno-agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim kantautorskim večerima polako stiče slavu kao duhovni srodnik američkog freak-folk pokreta. Seine uz Ivana Ščapeca čine Dimitrij Mekotanović i Lepi Bole. Naravno, bit će tu i brojni DJ-i Radio Studenta!

U svega tri dana kampanje skupljeno je 80% potrebnog iznosa za kupnju novog odašiljača. Ako želite sudjelovati u kampanji i podržati rad Radio Studenta, možete to učiniti na ovom linku. Zauzvrat možete dobiti rizle, majicu, torbu, kabanicu i druge suvenire Radio Studenta!

Komentari