Istaknuto
11.05.2018.

Cinkuši su jedno od najorginalnijih, najunikatnijih i najkreativnijih hrvatskih glazbenih imena. Iza njih su četiri studijska i jedan live album, a 20 godina karijere proslavit će velikim koncertom 11. svibnja u Tvornici kulture.

08.05.2018.

Sven Popović razgovarao je s Lucijom Butković povodom objavljivanja svoje druge knjige i prvog romana "Uvjerljivo drugi" (Fraktura, 2018.). U intervjuu su dotaknute njegove glavne preokupacije – generacijske i individualne egzistencijalne strepnje, književnost, glazba i snoviti gradski pejzaž.

Film

Remek-djelo animiranog filma “Valcer s Bashirom” u kinu Tuškanac

12.05.2018. Ziher.hrFoto: press Kino Tuškanac / "Valcer s Bashirom"

Kino Tuškanac u srijedu, 16. svibnja u 21 sat donosi remek-djelo Valcer s Bashirom, animirano-dokumentarni film koji se bavi intervencijom izraelskih obrambenih snaga u Libanonu 1982.

Nominacija za Oscara

Film je dobitnik brojnih međunarodnih priznanja – nominacije za Oscara za najbolji film na stranom jeziku, za Zlatnu palmu, te za Europsku filmsku nagradu, dok je osvojio Zlatnog globusa za najbolji strani film i Grand Prix na Animafestu. Godine 2014. u časopisu “Sight and Sound” proglašen je 47. najboljim dokumentarnim filmom svih vremena.

Cijena ulaznice je 20kn, za članove kina 10kn.

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama kina.

(Visited 46 times, 1 visits today)

Komentari