Istaknuto
27.10.2016.

"Sherlock Holmes" Zagrebačkog kazališta mladih je vizualno izuzetno atraktivna predstava virtuozne režije, maštovite rasvjete, scenografije i kostimografije te zapanjujućih scenskih slika. Krešimir Dolenčić i njegov tim suradnika kreirali su jednu od najboljih ovogodišnjih predstava.

23.10.2016.

U posljednje vrijeme svjedočimo razvijanju bliske umjetničke veze između Rusije i Hrvatske. Nakon izložbe "Rusija: život, mjesta i trenutci" u Muzeju za umjetnost i obrt, u Klovićevim dvorima u tijeku je još jedna fotografska izložba koja otkriva neke skrivene ljepote ruskog života i kulture. Naziv izložbe "Sankt Peterburg očima anđela: Pogled s katedrale sv. Izaka" nedvosmisleno najavljuje tematiku koja očekuje posjetitelje.

Glazba

Ryley Walker i Any Other stižu u Močvaru

28.01.2016. Hrvoje KneževićFoto: Press

Među prvim imenima i koncertima u 2016. godini, u suradnji Žednog Uha i programa Začarana Močvara, 5. veljače dolaze perspektivni mladi američki folk kantautor Ryley Walker te Adele Nigro iz talijanskog indie trojca Any Other.

Ryley Walker započeo je svoj glazbeni pravac u bendu Heatdeath and Wyoming u kojem je svirao električnu gitaru, te raspuštanjem benda prelazi na akustičnu gitaru i počinje raditi na vlastitom stilu, učvršćujući svoje ime na nezavisnoj glazbenoj sceni. Godine 2011. izdaje dva EP-a “Evidence Of Things Unseen” i “Of Deathly Premonitions”, a samo godinu dana poslije zbog lakše biciklističke nezgode daje otkaz i posve se posvećuje sviranju gitare, nekad i po 12 sati dnevno. Očaran britanskom folk scenom izdaje 2013. “West Wind” EP i 2014. prvi studijski album “All Kinds of You”, ne skrivajući utjecaj Nicka Drakea, Berta Janscha i Van Morrisona u svojim pjesmama. Početkom 2015. za Dead Oceans label izlazi drugi studijski album “Primrose Green” na kojem mu sviraju prekaljeni veterani čikaške post-rock i jazz scene, glazbenici koji redovito nastupaju s Peterom Brotzmannom, Joeom McPheem, Joshom Abramsom ili Bonnie “Prince” Billyem. Uz Walkerovo maestralno prebiranje po žicama, zvuci violončela, vibrafona i viole, uz neizostavne bubnjeve, klavir i bas, daju Ryleyevoj jazz-folk amerikani specifičan trubadurski prizvuk.


Any Other je talijanski trojac osnovan 2014., predvođen gitaristicom i pjevačicom Adele Nigro koja će ovom prilikom samostalno nastupiti u Močvari. Njihov college indie rock zvuk na tragu je Modest Mousea, Built To Spill i Waxahatchee, a Adelin vokal neodoljivo podsjeća na vokal Alanis Morrissette u počecima njene karijere. Pjesme su im vrlo energične, osjećajne i vesele, te već u jesen 2015. zaključuju da imaju dovoljno materijala i nakon samo dva dana snimanja u studiju zaključuju svoj prvi studijski album “Silently. Quietly. Going Away”, a tri mjeseca kasnije, u prosincu 2015. i prvi EP Sonnet #4.

Karte se mogu u pretprodaji nabaviti po cijeni od 35 kuna na prodajnim mjestima Dirty Old Shop u Tratinskoj 18 i Rockmark u Berislavićevoj 13, a na dan koncerta karte će koštati 45 kuna.

Komentari