Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Songkillers u Tvornici kulture

30.03.2017. Ziher.hrFoto: Press

Legendarni Songkillers u subotu, 13. svibnja održat će koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture. Naš najveći funk bend koncertom obilježava veliku obljetnicu – dvadeset godina od objavljivanja prvog studijskog albuma “Fleka”.

Prve afirmacije frontmena grupe Songkillers Željka Banića – Baneta dogodile su se početkom 80-ih u grupama Pod Room Blues Band i Zvijezde, a u 90-ima se okuplja prva postava Songkillersa. Dugogodišnja suradnja i prijateljstvo s Dinom Dvornikom te snimanje jednog od najboljih live albuma na ovim prostorima “Live in Munchen” stvorile su od Songkillersa autorski bend te u rujnu 1997. godine objavljuju prvi samostalni albuma “Fleka”.

Prvi hit singl Ni’ko kao ti objavljen je tijekom srpnja 1997. godine i pjesma dolazi na prvo mjesto HTV-ove emisije Hit Depo, a paralelno i na sve top liste hrvatskih radio postaja. Uslijedio je drugi singl Ne znam gdje sam koji se pojavio na soundtracku filma “Mondo Bobo” Gorana Rušinovića.

S 11 novih autorskih pjesama nastaje album “Cosmic“”(1999.) koji je snimljen u samo tri mjeseca kao rezultat neprekidnog rada na novom materijalu, a autorski su ga pripremili Željko Banić, Ante Pecotić i Predrag Martinjak. Uslijedila je trogodišnja stanka, a okupivši novi sastav Bane je krenuo dalje u stvaranje pjesama i kao rezultat nastala su dva albuma: “Mislima” i “Sreća”.

Prije sedam godina grupa Songkillers i frontmen Željko Banić – Bane započeli su singlom Fields Of Emptiness suradnju s Nikolom Marjanovićem, vokalom grupe Sane. Suradnja se nakon toga nastavila i 2014. objavljen je novi singl Dio mene koji je osvojio top liste radijskih postaja i zaslužio pohvale glazbenih kritičara, a dvije godine kasnije i pjesma Nisi tu.

Tijekom više od dvadeset godina uspješne karijere stekli su mnoštvo fanova i status najvećeg hrvatskog funk benda, što će još jednom potvrditi 13. svibnja u Tvornici kulture.

Ulaznice

Early bird ulaznice po cijeni od 50 kuna potražite do 7. travnja u sustavu Eventima i u Aquarius Music Shopovima te online na www.eventim.hr. Od 8. travnja cijena ulaznice je 70 kuna.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Komentari