Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Songkillers u Tvornici kulture

30.03.2017. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Legendarni Songkillers u subotu, 13. svibnja održat će koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture. Naš najveći funk bend koncertom obilježava veliku obljetnicu – dvadeset godina od objavljivanja prvog studijskog albuma “Fleka”.

Prve afirmacije frontmena grupe Songkillers Željka Banića – Baneta dogodile su se početkom 80-ih u grupama Pod Room Blues Band i Zvijezde, a u 90-ima se okuplja prva postava Songkillersa. Dugogodišnja suradnja i prijateljstvo s Dinom Dvornikom te snimanje jednog od najboljih live albuma na ovim prostorima “Live in Munchen” stvorile su od Songkillersa autorski bend te u rujnu 1997. godine objavljuju prvi samostalni albuma “Fleka”.

Prvi hit singl Ni’ko kao ti objavljen je tijekom srpnja 1997. godine i pjesma dolazi na prvo mjesto HTV-ove emisije Hit Depo, a paralelno i na sve top liste hrvatskih radio postaja. Uslijedio je drugi singl Ne znam gdje sam koji se pojavio na soundtracku filma “Mondo Bobo” Gorana Rušinovića.

S 11 novih autorskih pjesama nastaje album “Cosmic“”(1999.) koji je snimljen u samo tri mjeseca kao rezultat neprekidnog rada na novom materijalu, a autorski su ga pripremili Željko Banić, Ante Pecotić i Predrag Martinjak. Uslijedila je trogodišnja stanka, a okupivši novi sastav Bane je krenuo dalje u stvaranje pjesama i kao rezultat nastala su dva albuma: “Mislima” i “Sreća”.

Prije sedam godina grupa Songkillers i frontmen Željko Banić – Bane započeli su singlom Fields Of Emptiness suradnju s Nikolom Marjanovićem, vokalom grupe Sane. Suradnja se nakon toga nastavila i 2014. objavljen je novi singl Dio mene koji je osvojio top liste radijskih postaja i zaslužio pohvale glazbenih kritičara, a dvije godine kasnije i pjesma Nisi tu.

Tijekom više od dvadeset godina uspješne karijere stekli su mnoštvo fanova i status najvećeg hrvatskog funk benda, što će još jednom potvrditi 13. svibnja u Tvornici kulture.

Ulaznice

Early bird ulaznice po cijeni od 50 kuna potražite do 7. travnja u sustavu Eventima i u Aquarius Music Shopovima te online na www.eventim.hr. Od 8. travnja cijena ulaznice je 70 kuna.

(Visited 46 times, 1 visits today)

Komentari