Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Glazba

Songkillers u Tvornici kulture

30.03.2017. Ziher.hrFoto: Press

Legendarni Songkillers u subotu, 13. svibnja održat će koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture. Naš najveći funk bend koncertom obilježava veliku obljetnicu – dvadeset godina od objavljivanja prvog studijskog albuma “Fleka”.

Prve afirmacije frontmena grupe Songkillers Željka Banića – Baneta dogodile su se početkom 80-ih u grupama Pod Room Blues Band i Zvijezde, a u 90-ima se okuplja prva postava Songkillersa. Dugogodišnja suradnja i prijateljstvo s Dinom Dvornikom te snimanje jednog od najboljih live albuma na ovim prostorima “Live in Munchen” stvorile su od Songkillersa autorski bend te u rujnu 1997. godine objavljuju prvi samostalni albuma “Fleka”.

Prvi hit singl Ni’ko kao ti objavljen je tijekom srpnja 1997. godine i pjesma dolazi na prvo mjesto HTV-ove emisije Hit Depo, a paralelno i na sve top liste hrvatskih radio postaja. Uslijedio je drugi singl Ne znam gdje sam koji se pojavio na soundtracku filma “Mondo Bobo” Gorana Rušinovića.

S 11 novih autorskih pjesama nastaje album “Cosmic“”(1999.) koji je snimljen u samo tri mjeseca kao rezultat neprekidnog rada na novom materijalu, a autorski su ga pripremili Željko Banić, Ante Pecotić i Predrag Martinjak. Uslijedila je trogodišnja stanka, a okupivši novi sastav Bane je krenuo dalje u stvaranje pjesama i kao rezultat nastala su dva albuma: “Mislima” i “Sreća”.

Prije sedam godina grupa Songkillers i frontmen Željko Banić – Bane započeli su singlom Fields Of Emptiness suradnju s Nikolom Marjanovićem, vokalom grupe Sane. Suradnja se nakon toga nastavila i 2014. objavljen je novi singl Dio mene koji je osvojio top liste radijskih postaja i zaslužio pohvale glazbenih kritičara, a dvije godine kasnije i pjesma Nisi tu.

Tijekom više od dvadeset godina uspješne karijere stekli su mnoštvo fanova i status najvećeg hrvatskog funk benda, što će još jednom potvrditi 13. svibnja u Tvornici kulture.

Ulaznice

Early bird ulaznice po cijeni od 50 kuna potražite do 7. travnja u sustavu Eventima i u Aquarius Music Shopovima te online na www.eventim.hr. Od 8. travnja cijena ulaznice je 70 kuna.

(Visited 25 times, 2 visits today)

Komentari