Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Izvedbene umjetnosti

Studentska produkcija ‘Šest osoba traži autora’ u Zagrebačkom kazalištu lutaka

01.02.2015. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Predstava Luigija Pirandella Šest osoba traži autora nastala u suradnji Teatra M&M, Ragusina, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Zagrebačkog kazališta lutaka bit će premijerno izvedena u Zagrebačkom kazalištu lutaka u nedjelju, 1. veljače, u 20 sati. Sljedeća izvedba je 2. veljače, u isto vrijeme na istom mjestu.

Uprizorenje Pirandellovog teksta na kazališnim daskama vodi publiku u doba 20-ih godina prošloga stoljeća, kada je ova drama izvorno i nastala. Doba jazza, charlestona i cabareta koje će publiku vratiti u razdoblje prohibicije i tadašnje dekadencije predratnog vremena. Osim same glume koja oživljava glumce i osobe iz Pirandellova pera, predstavu će popratiti i vesela glazba i ples, uz začudne video-animacije. Zamisao za predstavu nastala je na kolegiju “Kako nastaje kazališna predstava” profesorice Mire Muhoberac, akademske dramaturginje, redateljice, teatrologinje, kroatistkinje i sveučilišne nastavnice, koja potpisuje zamisao, dramaturgiju i režiju predstave.

Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

U realizaciji predstave, koja je nastajala četiri mjeseca u prostorijama Filozofskoga fakulteta, a u samoj završnici i u prostorima Male scene i Foruma Studentskoga centra, sudjeluju studenti diplomskoga studija kroatistike i drugih studijskih grupa Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: Tamara Bilankov, Maroje Burum, Ivana Ćurić, Barbara Dorotić, Tinkara Hodnik, Vinko Jažo, Anela Jukić, Kornelija Klarić, Jelena Kovačić, Dario Kurečki, Marta Lučić-Jozak, Tina Marušić, Rebeka Polak, Marija Roca, Dijana Stjepanović, Mario Šimudvarac i Ana Tafra, studentica preddiplomskoga studija kroatistike Lehana Leček, student prve godine dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu Janko Debeljak i student treće godine Učiteljskoga fakulteta Ivan Igić te Maffy, psić studenta Vinka Jaža. Ulaznice po cijeni od 30 kuna potražite sat vremena prije samog početka predstave na blagajni Zagrebačkog kazališta lutaka.

(Visited 282 times, 2 visits today)

Komentari