Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

The Marshmallow Notebooks i Lesser Man u Vintageu

16.10.2014. Ziher.hr
Foto: press

Foto: press

U organizaciji Schmeck Daddya, petak (24.10.) je rezerviran za odličnu koncertnu kombinaciju kantautora Matije Habijaneca (The Marshmallow Notebooks) i  tročlanog zagrebačkog (The) Lesser Mena! Koncert u Vintage Industrial Baru započinje u 20:30h, a karte se mogu kupiti na ulazu u klub. Cijena ulaznice je 20 kn.

Matija Habijanec je osebujni krapinski prakantautor na privremenom životu u Zagrebu. Nakon što je pod starim imenom Marshmallow u kućnim uvjetima snimio više od deset, a manje od petnaest albuma (nije siguran), pod novim imenom The Marshmallow Notebooks izdao je prošle godine album “The Marshmallow Notebooks” koji se prvo pojavio na internetu kao besplatni download , pa na mnogim godišnjim listama najboljih albuma u regiji, a onda i na vinilu koji je u prvoj polovici ove godine izašao za misterioznu izdavačku kuću Noisy Night. Ovo je Matijin prvi klupski koncert u Zagrebu nakon proljetne promocije vinila u Spunku, stoga ga nikako ne propustite. U produžetku su neke od iznimno pozitivnih kritika Matijinog posljednjeg albuma:

“jedan od najljepših hrvatskih albuma svih vremena i jedan od najboljih ovogodišnjih albuma uopće” (Goran Pavlov, Pot Lista),
“album godine, i u domaćoj i stranoj konkurenciji” (Andrija Škare, Ruralna Gorila),
“lo fi pop draguljče ljeta Gospodnjega 2013.” (Anđelo Jurkas, Net.hr),
“remek-djelo iz spavaće sobe” (Vedran Harča, Rolling Stone, 5/5),
“jedan od albuma koje vrijedi imati na vinilu” (Zlatko Gall, Slobodna Dalmacija, 5/5),
“najbolji ovogodišnji kantautorski album” (Dubravko Jagatić, T-Portal, 9/10),
“domaći album godine” (Jelena Svilar, Ravno Do Dna, 9/10),
“divan album zrelog autora” (Mirsad Mujkanović, Zli Hadžo, 4/5),

(The) Lesser Men je tročlani adult disoriented rock bend iz Zagreba. Članovi sviraju, ili su svirali, u bendovima poput Mutual Of Omaha, The Moody Brooders i Casual Elvis. Vacation Freeze je njihov prvi album koji bi trebao izaći do kraja godine za već spomenuti Noisy Night Records.

Nadolazeći koncerti koje najavljuje Schmeck Daddy:

17.10. Antenat & Mnogi Drugi 35/50kn
07.11. Meritas & Luce – 40/60kn
21.11. Đubrivo & Mrtvi Petak – 30/40kn

 

(Visited 51 times, 1 visits today)

Komentari