Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Glazba

The Marshmallow Notebooks i Lesser Man u Vintageu

16.10.2014. Ziher.hr
Foto: press

Foto: press

U organizaciji Schmeck Daddya, petak (24.10.) je rezerviran za odličnu koncertnu kombinaciju kantautora Matije Habijaneca (The Marshmallow Notebooks) i  tročlanog zagrebačkog (The) Lesser Mena! Koncert u Vintage Industrial Baru započinje u 20:30h, a karte se mogu kupiti na ulazu u klub. Cijena ulaznice je 20 kn.

Matija Habijanec je osebujni krapinski prakantautor na privremenom životu u Zagrebu. Nakon što je pod starim imenom Marshmallow u kućnim uvjetima snimio više od deset, a manje od petnaest albuma (nije siguran), pod novim imenom The Marshmallow Notebooks izdao je prošle godine album “The Marshmallow Notebooks” koji se prvo pojavio na internetu kao besplatni download , pa na mnogim godišnjim listama najboljih albuma u regiji, a onda i na vinilu koji je u prvoj polovici ove godine izašao za misterioznu izdavačku kuću Noisy Night. Ovo je Matijin prvi klupski koncert u Zagrebu nakon proljetne promocije vinila u Spunku, stoga ga nikako ne propustite. U produžetku su neke od iznimno pozitivnih kritika Matijinog posljednjeg albuma:

“jedan od najljepših hrvatskih albuma svih vremena i jedan od najboljih ovogodišnjih albuma uopće” (Goran Pavlov, Pot Lista),
“album godine, i u domaćoj i stranoj konkurenciji” (Andrija Škare, Ruralna Gorila),
“lo fi pop draguljče ljeta Gospodnjega 2013.” (Anđelo Jurkas, Net.hr),
“remek-djelo iz spavaće sobe” (Vedran Harča, Rolling Stone, 5/5),
“jedan od albuma koje vrijedi imati na vinilu” (Zlatko Gall, Slobodna Dalmacija, 5/5),
“najbolji ovogodišnji kantautorski album” (Dubravko Jagatić, T-Portal, 9/10),
“domaći album godine” (Jelena Svilar, Ravno Do Dna, 9/10),
“divan album zrelog autora” (Mirsad Mujkanović, Zli Hadžo, 4/5),

(The) Lesser Men je tročlani adult disoriented rock bend iz Zagreba. Članovi sviraju, ili su svirali, u bendovima poput Mutual Of Omaha, The Moody Brooders i Casual Elvis. Vacation Freeze je njihov prvi album koji bi trebao izaći do kraja godine za već spomenuti Noisy Night Records.

Nadolazeći koncerti koje najavljuje Schmeck Daddy:

17.10. Antenat & Mnogi Drugi 35/50kn
07.11. Meritas & Luce – 40/60kn
21.11. Đubrivo & Mrtvi Petak – 30/40kn

 

Komentari