Istaknuto
20.08.2017.

Dadaizam, kao umjetnički pokret, na svojim marginama skriva imena umjetnica koja zaslužuju da se svjetlo i pozornost skrene na njihov rad.

08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

Film

Tko će biti prezenteri na ovogodišnjoj dodjeli Oscara?

19.02.2013. Inja Drače
Foto:Facebook.com/TheOscars2013

Foto:Facebook.com/TheOscars2013

Voditelj je Oscara odavno poznat i ne treba nikakvo posebno predstavljanje. Riječ je o Sethu MacFarlaneu. Međutim, tko su prezenteri, ljudi iz showbusinessa koji će predstavljati nominirane i proglašavati pobjednike? Na popisu se prezentera nalaze prošlogodišnji dobitnici Oscara: najbolja glumica Meryl Streep, najbolji glumac Jean Dujardin, najbolja sporedna glumica Octavia Spencer i najbolji sporedni glumac Christopher Plummer. Ostali su Adele, Ben Affleck, Dame Shirley Bassey, Halle Berry, Sandra Bullock, Jessica Chastain, Robert Downey Jr., Chris Evans, Richard Gere, Salma Hayek, Joseph Gordon-Levitt, Samuel L. Jackson, Norah Jones, Nicole Kidman, Queen Latifah, Jennifer Lawrence, Melissa McCarthy, Liam Neeson, Daniel Radcliffe, Jeremy Renner, Mark Ruffalo, Barbra Streisand, Channing Tatum, Charlize Theron, John Travolta, Mark Wahlberg, Reese Witherspoon, Renee Zellweger, Catherine Zeta-Jones i medvjedić Ted. Izgleda po ovogodišnjim nominacijama da bi se neki mogli i vraćati na pozornicu u različitim ulogama; kao prezenteri i kao pobjednici.

 Pratite dodjelu Oscara na Ziheru 24. veljače!

Oscar će televizijski se prenositi u više od 200 zemalja te ćemo ga u Hrvatskoj moći pratiti na televiziji 24. veljače. Pogledajte jedan od promotivnih spotova:

Komentari