Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Glazba

Trentemøller dovodi jedinstveni elektronski live show u Tvornicu kulture

18.09.2014. Ziher.hr
Foto: Jonas Bang / Press

Foto: Jonas Bang / Press

Genijalni danski producent i multiinstrumentalist Trentemøller nastupit će u velikom pogonu Tvornice kulture u utorak, 30. rujna, uz pratnju peteročlanog benda. Zagrebački nastup dio je drugog dijela europske ljetne turneje na kojoj će, između ostalih, posjetiti Belgiju, Njemačku, Švicarsku, Italiju i Češku. Jedno od najvažnijih stranih gostovanja u Zagrebu ove jeseni bit će ujedno i njihov jedini nastup u cijeloj regiji, a da se ne smije propustiti govori činjenica da je riječ o nevjerojatnom live showu, bitno različitom od današnje općeprihvaćene prezentacije elektronske glazbe.

Prije posjeta našoj metropoli friško je izašao album “Lost Reworks”, koji je Trentemøller izdao pod svojim labelom In My Room, a sastoji se isključivo od remikseva skladbi sa zadnjeg albuma “Lost”. Na njemu su svoj doprinos dali umjetnici kao što su Toydrum, Unkwon, T.O.M. And His Computer, Jenny Wilson, a svi su pokazali svoje osobno viđenje Trentemøllerove glazbene vizije.

Trentemøller je na svjetskoj glazbenoj sceni prisutan malo više od desetljeća, ali za to je vrijeme uspio stvoriti uistinu impresivnu karijeru nošenu jedinstvenim i prepoznatljivim zvukom. Debitantski uradak “The Last Resort”, istražujući zvuk između indiea i elektronike, dobio je pohvale te prezentirao njegov rad široj publici. Četiri godine kasnije objavljen je album “Into The Great Wide Yonder” koji je polučio više instrumentacija i vokala, kao i analognog zvuka.

U rujnu 2013. objavljen je album “Lost” na kojem je Anders ugostio poznata imena nezavisne scene – od legendarnog dua Low, Sune Rose Wagnera (The Raveonenettes), Jonnyja Piercea (The Drums) i Ghost Societyja do Kazu Makino iz Blonde Redhead. Zvuk albuma pomaknuta je plesna elektronika s dubokim utjecajima krautrocka, indie-rocka, post-punka, pa čak i jazza i klasike. “Lost” je predstavio evoluciju Trentemøllerovog rada i neumornog eksperimentiranja sa zvukom. Uz  studijske albume na kontu ima i više od dvadeset EP-a te mnoštvo remixeva, među kojima su i oni za Aphex Twin, Royksopp, The Knife, Mobyja, Robyn, Franz Ferdinand, Modeselektor, UNKLE, Raveonettes i Depeche Mode.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 100 kn, a na sam dan koncerta koštat će 120 kn.

(Visited 39 times, 1 visits today)

Komentari