Istaknuto
21.05.2017.

Grupa sušačkih gimnazijalaca i njihovih profesora nakon popodnevne smjene već niz godina ostaje u školi i na izbornoj nastavi priprema kazališne predstave. U vremenu kada je teško biti profesor, oni svojim učenicima usađuju ljubav prema kazalištu i time odgajaju, ako ne buduće glumce, onda zasigurno obrazovane i aktivne gledatelje.

18.05.2017.

Tjedan suvremenog plesa je tijekom protekle 34 godine postojanja prezentirao preko 800 renomiranih svjetskih umjetnika te producirao 80-ak premijernih izvedbi domaćih autora, proizvevši tako nekoliko generacija hrvatskih koreografa i plesača.

Nagrade

Vodimo vas u Tvornicu kulture na premijerno gostovanje Jesce Hoop

20.05.2017. Ziher.hrFoto: www.facebook.com/pg/JescaHoopMusic

Američka kantautorica Jesca Hoop dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u utorak, 23. svibnja. U premijerni posjet Hrvatskoj dolazi na krilima novog albuma “Memories Are Now” koji je izdan za sjajni Sub Pop Records, etiketu koja je lansirala Nirvanu, Soundgarden, Mudhoney, te je dom imenima kao što su Sebadoh, Fleet Foxes, Mogwai, Metz ili Mark Lanegan.

Počevši pjevati od malena, Hoop je odgojena u strogoj, ali glazbenoj obitelji u sjevernoj Kaliforniji. Počela je pisati glazbu s 14 godina, a od početka ju je odlikovao upečatljiv glas i prirodan talent za inovativnost u skladanju. Živjela je po cijelom svijetu, a upravo su ta iskustva oblikovala njen izričaj koji se opisuje kao eksperimentalni, s folk, rock i elektroničkim utjecajima.

Novi album “Memories Are Now” otkriva i novo samopouzdanje, a pjesme joj bujaju energijom i životnim iskustvom i emocionalnom dubinom. Cijeli koncept zamišljen je da zvuči kao slušanje uživo, a album je producirao Blake Mills koji je radio s Fionom Apple i Alabama Shakes. Songs of Old i The Coming progovaraju o religiji koja ju je odmalena obilježila, mitska pjesma Pegasi govori o dolasku do sloma, The Lost Sky je dinamična i nervozna pjesma o napuštanju, a sve one čime album “Memories Are Now” krunom Hoopine karijere koja traje više od desetljeća.

Tom Waits, mentor iz ranijih dana dok je bila dadilja njegove djece, njenu je glazbu opisao kao novčić s četiri strane, govoreći da je ona kao stara duša, crni biser, dobra vještica ili crveni mjesec. Peter Gabriel ju je poveo na turneju po Južnoj Americi, a nastupala je i s imenima kao što su Eels, Andrew Bird, Punch Brothers i Elbow. Debitantski albuma “Kismet” iz 2007. snimljen je u Los Angelesu, “Hunting My Dress” iz 2010. u Manchesteru, a “The House That Jack Built” vraća je u LA. Album “Love Letter For Fire” snimila je u duetu sa Sam Beamom (Iron&Wine).

Ulaznice

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 45 kn i mogu se kupiti u Tvornici kulture, Dirty Old Shopu, Rockmarku i u sustavima Eventim i Entrio. Na dan koncerta cijena će iznositi 60 kn. Ziher.hr za svoje čitatelje ima 2×2 ulaznice, a možete ih osvojiti tako da na Ziherovoj Facebook stranici pronađete ovu objavu te u komentaru tagirate osobu s kojom bi željeli uživati u glazbi Jesce Hoop.

Komentari