Istaknuto
22.03.2017.

Riječ je o jednom od najvažnijih glazbenih pokreta s kraja 20. stoljeća koji je široj publici ostao nepoznat. No, iako je nestao prije no što se jeka njegovih utjecaja mogla jasno ocrtati, on je preživio u filmovima Gregga Arakija i Sofije Coppole te nam se vratio sa svim modnim dodacima iz 90-ih.

21.03.2017.

1. travnja u Glazbeni lonac dolazi Lika Kolorado, i to u akustičnom izdanju. Ili barem tako tvrdi ekipa iz Lonca.

Nagrade

Vodimo vas na veliki proljetni koncert Jure Stublića i Filma u Tvornicu kulture

16.03.2016. Ziher.hrFoto: facebook.com/tvornicakulture

Kalendarski i astronomski početak proljeća svojim će koncertom najaviti legendarni Jura Stublić i njegova grupa Film u Tvornici kulture u subotu, 19. ožujka. Tijekom nastupa Jura Stublić će se pretvoriti u svoj alter ego Juru Jupitera i povesti publiku u plesni kolektivni trans zbornog pjevanja njegovih pjesama kao mantri rituala slavljenja početka proljeća i sunčanog, hedonističkog dijela godine.

Čak i glazbenim laicima ime i pjesme Jure Stublića itekako su poznati. Jedan od najpoznatijih skladatelja i vokala ovih prostora na sceni je prisutan od 1978. godine kada je s prijateljima Branimirom Štulićem Džonijem i Darkom Rundekom po Zagrebu održavao prve koncerte i odlučio se ozbiljnije baviti glazbom. Njegova legendarna grupa Film jako se brzo probila na tada rastućoj punk/novovalnoj sceni i uhvatila status koncertne atrakcije s karizmatičnim I nepredvidljivim vokalom koji je u pjesmama sjajno znao uloviti mladalački duh onog vremena. Već prvi singl Kad si mlad / Zajedno objavljen 1980. zajedno s klasikom Neprilagođen donijeli su im veliku popularnost i utrli put prema kultnom debi albumu “Novo! Novo! Novo! Još jučer samo na filmu, a sada i u vašoj glavi”.

Do sredine 80-tih Film su objavili još tri kultna studijska albuma (“Zona sumraka”, “Sva čuda svijeta” i “Signali u noći”) te 15-minutni live mini LP “Film u Kulušiću – Live”. Nakon albuma “Signali u noći” u grupi dolazi do brojnih promjena, od samog imena (od tada se zovu Jura Stublić i Film) do postave, a u sljedećim su godinama objavili albume “Sunce sja!”, “Zemlja sreće” i “Hrana za golubove” s domoljubnima E moj druže Beogradski i Bili cvitak. Nova mlada postava grupe  Film pomaže Juri u komunikaciji s mlađim generacijama obožavatelja koji baš tu postavu smatraju najboljom do sada.

Pretprodajna cijena ulaznica iznosi 60 kn, a na dan koncerta 80 kn. Ziher je za svoje čitatelje pripremio 2×2 ulaznice koje možete ovojiti tako da na Ziherovoj Facebook stranici pronađete ovu objavu te u komentaru tagirate osobu s kojom želite na koncert. Dobitnike ćemo objaviti u četvrtak, 17. ožujka u večernjim satima.

Komentari