Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Nagrade

Vodimo vas na veliki proljetni koncert Jure Stublića i Filma u Tvornicu kulture

16.03.2016. Ziher.hrFoto: facebook.com/tvornicakulture

Kalendarski i astronomski početak proljeća svojim će koncertom najaviti legendarni Jura Stublić i njegova grupa Film u Tvornici kulture u subotu, 19. ožujka. Tijekom nastupa Jura Stublić će se pretvoriti u svoj alter ego Juru Jupitera i povesti publiku u plesni kolektivni trans zbornog pjevanja njegovih pjesama kao mantri rituala slavljenja početka proljeća i sunčanog, hedonističkog dijela godine.

Čak i glazbenim laicima ime i pjesme Jure Stublića itekako su poznati. Jedan od najpoznatijih skladatelja i vokala ovih prostora na sceni je prisutan od 1978. godine kada je s prijateljima Branimirom Štulićem Džonijem i Darkom Rundekom po Zagrebu održavao prve koncerte i odlučio se ozbiljnije baviti glazbom. Njegova legendarna grupa Film jako se brzo probila na tada rastućoj punk/novovalnoj sceni i uhvatila status koncertne atrakcije s karizmatičnim I nepredvidljivim vokalom koji je u pjesmama sjajno znao uloviti mladalački duh onog vremena. Već prvi singl Kad si mlad / Zajedno objavljen 1980. zajedno s klasikom Neprilagođen donijeli su im veliku popularnost i utrli put prema kultnom debi albumu “Novo! Novo! Novo! Još jučer samo na filmu, a sada i u vašoj glavi”.

Do sredine 80-tih Film su objavili još tri kultna studijska albuma (“Zona sumraka”, “Sva čuda svijeta” i “Signali u noći”) te 15-minutni live mini LP “Film u Kulušiću – Live”. Nakon albuma “Signali u noći” u grupi dolazi do brojnih promjena, od samog imena (od tada se zovu Jura Stublić i Film) do postave, a u sljedećim su godinama objavili albume “Sunce sja!”, “Zemlja sreće” i “Hrana za golubove” s domoljubnima E moj druže Beogradski i Bili cvitak. Nova mlada postava grupe  Film pomaže Juri u komunikaciji s mlađim generacijama obožavatelja koji baš tu postavu smatraju najboljom do sada.

Pretprodajna cijena ulaznica iznosi 60 kn, a na dan koncerta 80 kn. Ziher je za svoje čitatelje pripremio 2×2 ulaznice koje možete ovojiti tako da na Ziherovoj Facebook stranici pronađete ovu objavu te u komentaru tagirate osobu s kojom želite na koncert. Dobitnike ćemo objaviti u četvrtak, 17. ožujka u večernjim satima.

(Visited 190 times, 1 visits today)

Komentari