Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Nagrade

Vodimo vas na veliki proljetni koncert Jure Stublića i Filma u Tvornicu kulture

16.03.2016. Ziher.hrFoto: facebook.com/tvornicakulture

Kalendarski i astronomski početak proljeća svojim će koncertom najaviti legendarni Jura Stublić i njegova grupa Film u Tvornici kulture u subotu, 19. ožujka. Tijekom nastupa Jura Stublić će se pretvoriti u svoj alter ego Juru Jupitera i povesti publiku u plesni kolektivni trans zbornog pjevanja njegovih pjesama kao mantri rituala slavljenja početka proljeća i sunčanog, hedonističkog dijela godine.

Čak i glazbenim laicima ime i pjesme Jure Stublića itekako su poznati. Jedan od najpoznatijih skladatelja i vokala ovih prostora na sceni je prisutan od 1978. godine kada je s prijateljima Branimirom Štulićem Džonijem i Darkom Rundekom po Zagrebu održavao prve koncerte i odlučio se ozbiljnije baviti glazbom. Njegova legendarna grupa Film jako se brzo probila na tada rastućoj punk/novovalnoj sceni i uhvatila status koncertne atrakcije s karizmatičnim I nepredvidljivim vokalom koji je u pjesmama sjajno znao uloviti mladalački duh onog vremena. Već prvi singl Kad si mlad / Zajedno objavljen 1980. zajedno s klasikom Neprilagođen donijeli su im veliku popularnost i utrli put prema kultnom debi albumu “Novo! Novo! Novo! Još jučer samo na filmu, a sada i u vašoj glavi”.

Do sredine 80-tih Film su objavili još tri kultna studijska albuma (“Zona sumraka”, “Sva čuda svijeta” i “Signali u noći”) te 15-minutni live mini LP “Film u Kulušiću – Live”. Nakon albuma “Signali u noći” u grupi dolazi do brojnih promjena, od samog imena (od tada se zovu Jura Stublić i Film) do postave, a u sljedećim su godinama objavili albume “Sunce sja!”, “Zemlja sreće” i “Hrana za golubove” s domoljubnima E moj druže Beogradski i Bili cvitak. Nova mlada postava grupe  Film pomaže Juri u komunikaciji s mlađim generacijama obožavatelja koji baš tu postavu smatraju najboljom do sada.

Pretprodajna cijena ulaznica iznosi 60 kn, a na dan koncerta 80 kn. Ziher je za svoje čitatelje pripremio 2×2 ulaznice koje možete ovojiti tako da na Ziherovoj Facebook stranici pronađete ovu objavu te u komentaru tagirate osobu s kojom želite na koncert. Dobitnike ćemo objaviti u četvrtak, 17. ožujka u večernjim satima.

(Visited 186 times, 1 visits today)

Komentari