Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Glazba

Will Butler iz Arcade Fire izdaje solo album – poslušajte 'Take My Side'

25.11.2014. Lucija Jakelić
Foto: facebook.com/ Arcade Fire

Foto: facebook.com/ Arcade Fire

Kanadski multiinstrumentalist i skladatelj poznat glazbenoj sceni kao član američkog indie rock benda Arcade FireWill Butler, otkrio je prvi singl s nadolazećeg solo albuma.

Take my side će se smjestiti na albumu naziva “Policy” koji će izaći 16. ožujka 2015. godine. Sniman u newyorškom studiju Electric Lady Studios, na preostalim pjesmama ugostit će člana Butlerovog benda – Jeremyja Garu na bubnjevima. Na press konferenciji održanoj ususret izlasku novog albuma, zvuk “Policyja” uspoređen je s nizom prominentnih glazbenika: glazbom američkih alternativaca Violent Femmesa i The Breedersa, rockera iz 70-ih poput The Modern Lovers, kantautora Bob Dylana, utjecajem R&B kantautora Smokeyja Robinsona, indie pop benda The Magnetic Fieldsa, člana Wu-Tang Clana Ghostface Killaha, pa čak i Johna Lennona. 

Ranije ove godine, svestrani glazbenik nominiran je za Oscara zbog svog rada na soundtracku filmskog ostvarenja Her redatelja Spikea Jonzea. Uz posljednju “Reflektor” turneju s Arcade Fire, Butler je radio i na soundtracku za dokumentarni film Bronx Obama u režiji Ryana Murdocka, koji govori o Louisu Ortizu, čovjeku iz Bronxa koji je stvorio karijeru oponašajući predsjednika Baracka Obamu. O albumu je snimljen i trailer, koji možete pogledati niže.

(Visited 50 times, 1 visits today)

Komentari