Istaknuto
14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

10.06.2018.

Uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a nekoliko dana nakon presude Zdravku Mamiću, pjesma "Nogomet" Pips, Chips & Videoclipsa ponovno postaje iznimno aktualan društveni komentar. Kako je Ripper 1998. u žar zbivanja smjestio u suštini antinogometnu pjesmu, to se ne susreće često.

Vizart

Zagrebački kreativni klaster: Umrežavanje kreativnih industrija u transformiranom prostoru

14.06.2013. Jurica Mlinarec
Foto: http://2013.dan-d.info/

Foto: 2013.dan-d.info

Čak 9000 četvornih metara zauzima nekad aktivna TŽV Gredelj. Kako ne bi postala još jedna od izumirućih lokacija, a s velikim potencijalom u Zagrebu, pokrenut je projekt “Zagrebački kreativni klaster”.

Organiziran je od strane Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga, a namjera je stvoriti tzv. klaster kreativnih industrija. Arhitektura, dizajn, mediji, moda, oglašavanje i dr. tako će zauzeti ovoj fazi četvrtinu Gredelja, odnosno dvije hale.

“Zagrebački kreativni klaster predstavlja razvojni potencijal, ne samo za značajniju gospodarsku korist već i za kulturnu identifikaciju grada, turističku privlačnost i njegovu međunarodnu prepoznatljivost”, piše na stranicama grada Zagreba, a prvo kreativno zauzimanje prostora obilježit će se održavanjem festivala dizajna Dan D koji počinje danas (14. lipnja) u sklopu kojeg će se održati brojne izložbe, projekcije, predavanja i radionice pod zajedničkom festivalskom temom “Dizajn i grad”.

Grad Zagreb nada se kako će ovaj projekt pretvorbe napuštenog industrijskog prostora “privući profesionalce iz kreativnih industrija u neiskorištene prostore na lokaciji Gredelj, omogućiti im zajedničku infrastrukturu, međusobno umrežavanje i povezivanje s naručiteljima i modelima implementacije kreativnih zamisli.”

Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

(Visited 166 times, 1 visits today)

Komentari