Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Vizart

Zagrebački kreativni klaster: Umrežavanje kreativnih industrija u transformiranom prostoru

14.06.2013. Jurica Mlinarec
Foto: http://2013.dan-d.info/

Foto: 2013.dan-d.info

Čak 9000 četvornih metara zauzima nekad aktivna TŽV Gredelj. Kako ne bi postala još jedna od izumirućih lokacija, a s velikim potencijalom u Zagrebu, pokrenut je projekt “Zagrebački kreativni klaster”.

Organiziran je od strane Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga, a namjera je stvoriti tzv. klaster kreativnih industrija. Arhitektura, dizajn, mediji, moda, oglašavanje i dr. tako će zauzeti ovoj fazi četvrtinu Gredelja, odnosno dvije hale.

“Zagrebački kreativni klaster predstavlja razvojni potencijal, ne samo za značajniju gospodarsku korist već i za kulturnu identifikaciju grada, turističku privlačnost i njegovu međunarodnu prepoznatljivost”, piše na stranicama grada Zagreba, a prvo kreativno zauzimanje prostora obilježit će se održavanjem festivala dizajna Dan D koji počinje danas (14. lipnja) u sklopu kojeg će se održati brojne izložbe, projekcije, predavanja i radionice pod zajedničkom festivalskom temom “Dizajn i grad”.

Grad Zagreb nada se kako će ovaj projekt pretvorbe napuštenog industrijskog prostora “privući profesionalce iz kreativnih industrija u neiskorištene prostore na lokaciji Gredelj, omogućiti im zajedničku infrastrukturu, međusobno umrežavanje i povezivanje s naručiteljima i modelima implementacije kreativnih zamisli.”

Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

(Visited 176 times, 1 visits today)

Komentari