Istaknuto
17.10.2018.

U rubrici Nova glazba redovito izdvajamo najzanimljivije aktualne singlove i videospotove, a vi birate svog favorita.

16.10.2018.

The Cure, bend koji je u 40 godina dostigao vrh i tu se utaborio, na vlastiti zahtjev nastupa na Exit festivalu.

Film

Završio deveti DORF: Pobjednik festivala je Izgubljeno dugme

16.03.2015. Ziher.hr
Foto: DORH

Foto: DORH

Deveto izdanje Festivala DORF (Festivala dokumentarnog rock filma) održavalo se od 12.ožujka do 15. ožujka u Vinkovcima, Vukovaru i Osijeku. Prikazano je 30 filmova iz 12 zemalja, festival je imao raznovrstan popratni program i EDIT edukativne aktivnosti za najmlađe, a odaziv je bio veoma brojan, pogotovo u Vinkovcima koji su se za vrijeme trajanja festivala pretvorili u pravi filmski grad.

Žiri u sastavu Dušan Moravec, Lada Furlan Zaborac i Krešimir Blažević jednoglasno je pobjednikom 9.DORF festivala proglasio film Izgubljeno dugme, autora Renata Tonkovića, Roberta Bubala i Marija Vukadina. Prozvali su ga filmom s najistaknutijom pričom u ovogodišnjoj regionalnoj konkurenciji koja prelazi granice dokumentarizma. Film je izbjegao zamku priče o velikom bandu i prikazao je život pojedinca u svijetu glazbe i industrije,a tipična rock’n’roll tema ispričana je na dojmljiv način, uz elemente drame.“

Foto: filmfestivaldorf.com

Foto: filmfestivaldorf.com

Posebno priznanje žirija dobili su filmovi Sudar u dvorcu Arsena Oremovića te film Vrijeme za improvizaciju Tine Lešničar za koji kažu da je “uvjerljivo snimljen prikaz mladih glazbenika u svijetu suvremenog jazza“. Posebno priznanje Festival DORF dodijelio je filmu MorphinePutovanje snova autora Marka Shumana zbog „temeljitog prikaza karijere sastava Morphine i ritma kojim je iznesena tragična biografija ovog sjajnog banda“.

Nagrade je izradila mlada umjetnica iz Skopja Marija Miloševska, a nagrada koju dodjeljuje KlasikTV u suradnji sa DORFom u iznosu 10.000 kn za razvoj scenarija glazbenog dokumentarca pripala je redateljici Milici Stojanov i novinaru Dušanu Majkiću iz Srbije za projekt 10 izgubljenih pesama.

Foto: filmfestivaldorf.com

Foto: filmfestivaldorf.com

Ovogodišnju DORF nagradu za životno djelo Zdenku Franjiću uručio je Toni Šarić i naglasio da bez izdanja etikete Slušaj najglasnije ne bi danas bilo ni Festivala DORF. Veliki broj premijera i gostiju iz inozemstva, zanimanje posjetitelja za popratne programe i zanimanje mladih za EDIT program obilježili su ovogodišnje izdanje DORFa.

 

(Visited 50 times, 1 visits today)

Komentari