Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Knjige

Ziherov adventski kalendar – 16/25

16.12.2014. Ziher.hr

adventnaziheru 16Ušli smo u posljednji mjesec ove godine, mjesec u kojem se zrakom širi miris kobasica i kuhanog vina. Prosinac je mjesec u kojem se osvrćemo na minulu godinu i nadamo se da će u idućoj biti bolje, jedini mjesec kad je kič više nego poželjan. Prosinac je zapravo mjesec darivanja i to najčešće želimo obaviti pod krilaticom – za malo novaca kupiti nekome odličan poklon.

KAKO DO NAGRADA?

Ziher će vas kroz ovaj adventski dio mjeseca provesti pod krilaticom – dajmo im da se kulturiziraju i to besplatno. Svakog dana adventa očekuje vas maleni dar. Nekada će to biti besplatan download, nekada ulaznice za koncerte, filmske premijere ili kazališne predstave, nekada knjige, CD-i i DVD-i. Baš kao i sa čokoladnim adventskim kalendarima, čar je u tome što ne znate što vas čeka dok ne otvorite članak. Pratite nas na našem Facebook profilu i zapamtite hashtag #AdventNaZiheru jer će se mnoge nagradnjače dobivati upravo preko njega. Uživajte zajedno s nama u ovom mjesecu darivanja!

ADVENT NA ZIHERU – 15.12.

U suradnji s izdavačkom kućom Vuković i Runjić danas vam poklanjamo knjigu Skrivena mana autora Thomasa Pynchona. To je roman o kraju jedne epohe, smješten u Kaliforniju na izmaku 60-ih, kad se nad zapadnom obalom dignula magla od dima trave, a smog ostao zauvijek. Za ekranizaciju ovog bestsellera pobrinuo se Paul Thomas Anderson, redatelj filmova The Master There Will Be Blood, a u glavnoj ulozi nalazi se Joaquin Phoenix, koji je briljirao i Andersonovom prošlom uratku. Bez obzira na to jeste li već pogledali film ili se tek spremate u kino dvorane, vrijedi pročitati i književni predložak koji je skupio pozitivne recenzije svih uglednih američkih književnih kritičara. 

Kako do knjige? Sve što trebate jest vratiti se na našu Facebook stranicu i ispod objave o adventu komentirati zašto želite čitati knjigu Skrivena mana. Zaista je tako lako! Sretno!

 

(Visited 37 times, 1 visits today)

Komentari