Istaknuto
15.10.2018.

Dobre knjige uvijek su u modi. Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

14.10.2018.

Priča o dvoje ljudi - kroz desetljeća - bez obzira na uspjeh ranijih izdanja, ostaje klasik koji uvijek može (p)ostati suvremen.

Uncategorized

Ziherov adventski kalendar – 20/25

20.12.2014. Ziher.hr

adventnaziheru 20Ušli smo u posljednji mjesec ove godine, mjesec u kojem se zrakom širi miris kobasica i kuhanog vina. Prosinac je mjesec u kojem se osvrćemo na minulu godinu i nadamo se da će u idućoj biti bolje, jedini mjesec kad je kič više nego poželjan. Prosinac je zapravo mjesec darivanja i to najčešće želimo obaviti pod krilaticom – za malo novaca kupiti nekome odličan poklon.

KAKO DO NAGRADA?

Ziher će vas kroz ovaj adventski dio mjeseca provesti pod krilaticom – dajmo im da se kulturiziraju i to besplatno. Svakog dana adventa očekuje vas maleni dar. Nekada će to biti besplatan download, nekada ulaznice za koncerte, filmske premijere ili kazališne predstave, nekada knjige, CD-i i DVD-i. Baš kao i sa čokoladnim adventskim kalendarima, čar je u tome što ne znate što vas čeka dok ne otvorite članak. Pratite nas na našem Facebook profilu i zapamtite hashtag #AdventNaZiheru jer će se mnoge nagradnjače dobivati upravo preko njega. Uživajte zajedno s nama u ovom mjesecu darivanja!

ADVENT NA ZIHERU – 20.12.

Danas vam u suradnji s Dallas Recordsom (kojima se ovim putem zahvaljujemo) poklanjamo čak osam (!!) CD-a. Na Ziherovu adresu došli su:

1) Pavel – I mi smo došli na red – treći studijski album grupe Pavel izašao je ove jeseni, a do sada je doživio samo pozitivne kritike. Više o albumu možete pročitati i u našoj recenziji.

2) Diskurz – U raljama (EP) + Puls – od mladih riječkih punkera momci su stasali u prave alternativne rockere. Album Puls hvaljen je kao album koji definitivno treba našoj publici.

3) Flare – Srebrni – jedini album grupe koja je djelovala početkom dvijetisućitih. Ipak svi još uvijek rado pjevamo taktove iz hitova “Srebrni” i “Zaista”.

4) Davorin i Bogovići – Mijene – novi album veterana hrvatske rock scene i njegovog novog projekta Bogović je nedavno promovirao i u Tvornici kulture. Kako zvuči pomlađeni Davorin Bogović provjerite preslušavajući album.

5) Dik O’Braz – Živ sam – hardcore hardrockeri iz Samobora harali su našom i slovenskom scenom tamo sredinom devedesetih, a nakon devetogodišnje pauze ponovno se okupljaju 2009. godine. Kao plod rada benda izašao je i drugi album “Živ sam” – mix metala i punka.

6) Gerila – Mitraljezi – riječki punkeri već su na svom prvijencu izvukli tešku artiljeriju. Album je izašao ove godine, a opisuje se kao kombinacija rocka i post punka.

7) Psi – Kao psi – još jedni Riječani i još jedni punk rockeri. Rijeka je očito plodno tlo naše glazbene scene, a Psi su zasigurno perjanice te scene. Nastali tamo negdje krajem osamdesetih žarili su i palili Dvoranom mladosti i kultnim Palachom, a na albumu iz 2012. našle su se i četiri žive snimke s nekih od tih koncerata.

8) Počinitelji – Prsti u medu – ne znamo što su točno počinili, ali već sami nazivi pjesama poput “Ili guza ili burza”, “Objesimo ih za kravate” ili “Čizma broj 666” zainteresirali su nas da ih poslušamo.

KAKO DO POKLONA?

Budući da smo ovaj mjesec tako darežljivi, danas će čak osam sretnika/ica osvojiti nagradu. Na vama je da se vratite na našu Facebook stranicu  i ispod adventskog posta komentirate koji CD želite slušati ili pokloniti pod bor nekome. Dobitnike objavljujemo navečer. Sretno svima!

(Visited 72 times, 1 visits today)

Komentari