Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Izvedbene umjetnosti

Ziherov adventski kalendar – 6/25

06.12.2014. Ziher.hr

adventnaziheru 6Ušli smo u posljednji mjesec ove godine, mjesec u kojem se zrakom širi miris kobasica i kuhanog vina. Prosinac je mjesec u kojem se osvrćemo na minulu godinu i nadamo se da će u idućoj biti bolje, jedini mjesec kad je kič više nego poželjan. Prosinac je zapravo mjesec darivanja i to najčešće želimo obaviti pod krilaticom – za malo novaca kupiti nekome odličan poklon.

KAKO DO NAGRADA?

Ziher će vas kroz ovaj adventski dio mjeseca provesti pod krilaticom – dajmo im da se kulturiziraju i to besplatno. Svakog dana adventa očekuje vas maleni dar. Nekada će to biti besplatan download, nekada ulaznice za koncerte, filmske premijere ili kazališne predstave, nekada knjige, CD-i i DVD-i. Baš kao i sa čokoladnim adventskim kalendarima, čar je u tome što ne znate što vas čeka dok ne otvorite članak. Pratite nas na našem Facebook profilu i zapamtite hashtag #AdventNaZiheru jer će se mnoge nagradnjače dobivati upravo preko njega. Uživajte zajedno s nama u ovom mjesecu darivanja!

ADVENT NA ZIHERU – 6.12.

Danas vam dijelimo 1×2 karte za predstavu Sola redateljice Renate Carola Gatica, višestruko nagrađivane argentinske redateljice koja je na hrvatskoj sceni debitirala prije sedam godina. Koreografiju u predstavi potpisuje i komad izvodi Zrinka Lukčec Kiko, a službena najava obećava poigravanje konvencijama kiča, pojma koji često služi kako bi se definirala umjetnost, a sve to na motive Almodovarovih filmova. Kako izgleda poigravanje postmodernom poetikom u plesnom izričaju jedan sretnik i njegov prijatelj moći će provjeriti u nedjelju, 7. prosinca u Zagrebačkom plesnom centru.  Ziherovu najavu predstave možete pročitati ovdje.

Kako do ulaznica? Sve što trebate jest vratiti se na našu Facebook stranicu i ispod objave o adventu komentirati da želite ići. Zaista je tako lako! Sretno!

(Visited 49 times, 1 visits today)

Komentari