Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Izvedbene umjetnosti

Ziherov adventski kalendar – 6/25

06.12.2014. Ziher.hr

adventnaziheru 6Ušli smo u posljednji mjesec ove godine, mjesec u kojem se zrakom širi miris kobasica i kuhanog vina. Prosinac je mjesec u kojem se osvrćemo na minulu godinu i nadamo se da će u idućoj biti bolje, jedini mjesec kad je kič više nego poželjan. Prosinac je zapravo mjesec darivanja i to najčešće želimo obaviti pod krilaticom – za malo novaca kupiti nekome odličan poklon.

KAKO DO NAGRADA?

Ziher će vas kroz ovaj adventski dio mjeseca provesti pod krilaticom – dajmo im da se kulturiziraju i to besplatno. Svakog dana adventa očekuje vas maleni dar. Nekada će to biti besplatan download, nekada ulaznice za koncerte, filmske premijere ili kazališne predstave, nekada knjige, CD-i i DVD-i. Baš kao i sa čokoladnim adventskim kalendarima, čar je u tome što ne znate što vas čeka dok ne otvorite članak. Pratite nas na našem Facebook profilu i zapamtite hashtag #AdventNaZiheru jer će se mnoge nagradnjače dobivati upravo preko njega. Uživajte zajedno s nama u ovom mjesecu darivanja!

ADVENT NA ZIHERU – 6.12.

Danas vam dijelimo 1×2 karte za predstavu Sola redateljice Renate Carola Gatica, višestruko nagrađivane argentinske redateljice koja je na hrvatskoj sceni debitirala prije sedam godina. Koreografiju u predstavi potpisuje i komad izvodi Zrinka Lukčec Kiko, a službena najava obećava poigravanje konvencijama kiča, pojma koji često služi kako bi se definirala umjetnost, a sve to na motive Almodovarovih filmova. Kako izgleda poigravanje postmodernom poetikom u plesnom izričaju jedan sretnik i njegov prijatelj moći će provjeriti u nedjelju, 7. prosinca u Zagrebačkom plesnom centru.  Ziherovu najavu predstave možete pročitati ovdje.

Kako do ulaznica? Sve što trebate jest vratiti se na našu Facebook stranicu i ispod objave o adventu komentirati da želite ići. Zaista je tako lako! Sretno!

(Visited 49 times, 1 visits today)

Komentari