Intervju

BluVinil: “Uplovili smo u glazbene vode iz sujete i ludosti”

bluvinil
Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Uoči koncerta u zagrebačkoj Hali ovog petka (9. srpnja) porazgovarali smo s članovima benda BluVinil koji će pozornicu dijeliti s grupom Silente. Vjerujemo da će ova dubrovačko-šibenska simbioza poprilično oraspoložiti publiku još uvijek željnu live nastupa, a članovima benda dati onaj dugo očekivani feedback koji je moguće pridobiti jedino izravnom interakcijom s publikom. S jednim albumom iza sebe i drugim u nastajanju, spremni su za osvajanje većih pozornica te padanje u trans publike kad krene njihov najveći hit Apaši.

Pozdrav BluVinilovci! U naše etere donijeli ste neki novi zvuk koji ne možemo tako lako povezati s ikim drugim. Ipak, doživljavate li neke usporedbe s akterima s domaće ili strane scene?

Joj, nije baš teško u domaći eter donijeti neki novi zvuk s obzirom na to kako većina stvari zvuči i koji autori vedre i oblače domaćom glazbenom scenom. Što se tiče usporedbi, tisuću ih je. Dosta njih poprilično bizarnih. Od Indeksa, Dugmeta, Filma i gotičkog prog metala, pa sve do Nene Belana. Ne žalimo se, smatramo da je lijepo imati širinu.

Kako biste definirali svoj zvuk i koji su glazbeni utjecaji u njemu prožeti?

Naš zvuk je križanac disko rocka i glama, u kantautorskom formatu.

Premda ste iz Šibenika, vaša glazbena priča započela je u Zagrebu. Kako ste odlučili odvažiti na uplovljavanje u glazbene vode? 

A kako se uopće itko normalan odluči za ovakvo što. Iz sujete, iz ludosti.

Istinski uživamo u vašim spotovima. Tko je glavni krivac za scenarije?

Scenarije i režiju nam potpisuje genijalni Tomislav Dugandžić. Dijelimo isti smisao za humor pa se ti spotovi obično savršeno uklope u naše pjesme i priče.

Polučili ste zapažen interes od strane publike. Jeste li očekivali takav rasplet?

Iskreno, nismo ništa očekivali, tako da nas je dobrano iznenadio takav feedback publike. Da nam je netko prije dvije godine rekao da će ljudi ovako reagirati na pjesme koje imaju toliko teksta i toliko različitih progresija u aranžmanu – ne bismo mu vjerovali. 

Kako vam uspijeva uskladiti primarne poslove i istovremeno raditi na novim pjesmama i nastupati? 

Ma nije teško, od 9 do 5 radiš u struci, od 5 do ponoć udaraš po instrumentima.

Premda ste održali nekoliko koncerata, vjerujem da biste sad već bili na ozbiljnim turnejama da nije pandemije. Ipak, moći ćemo vas čuti u Hala Parku u tandemu sa Silente. Što možemo očekivati od koncerta?

Strašno se veselimo prvom većem nastupu u Zagrebu. Pripremili smo vam presjek pjesma s prvog i, s dosad još neobjavljenog, drugog albuma. 

Kakav vam je bio prelazak iz garaže na pozornicu pred publiku? Koji biste svoj nastup posebno istaknuli?

Taj prelazak je zapravo bio jako lagan jer nam se toliko nakupila želja za koncertiranjem da smo jedva čekali ukazati se ljudima uživo. Od dosadašnjih nastupa, istaknuli bismo nastup na Tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku i nastup u splitskoj Zenti – tamo je atmosfera bila poprilično usijana i plesna.

S obzirom na mijenjanje mjera preko noći, teško je imati striktne planove za nastupe. Gdje ćemo vas još imati priliku vidjeti?

Zagreb, Sinj, Vodice, otok Prvić, Ploče – to je za ovaj mjesec. Datume i lokacije za kolovoz ćemo uskoro objaviti na našim društvenim mrežama.


Ovaj je sadržaj sufinanciran sredstvima Fonda za pluralizam medija Agencije za elektroničke medije.

Be social

Komentari