Istaknuto
03.03.2021.

Vrijeme čitanja: 3 minute Još jedna nova glazba pruža priliku za glasanje za singl tjedna a borba se vodi između osam novih singlova. Tu su i strane preporuke za slušanje.

02.03.2021.

Vrijeme čitanja: 5 minute Upoznajte Čisteće medvjediće koji se brinu o očuvanju naših šuma te svojim radom ukazuju na problem onečišćenja okoliša. Čisto, čisto - ti je njihov moto.

Knjige

Nikad nije kasno: Gospođa Branka Mustać predivnim ilustracijama oslikava autorske slikovnice

11.10.2019. Marija Anušić
Fotografija objavljena uz dopuštenje Franje Lepana
Vrijeme čitanja: 2 minute

Posjet društvenim mrežama obično me uzruja i tada se upitam što uopće tu radim i zašto već nisam obrisala sve profile i vratila se u blaženo neznanje života s probranim informacijama, kad se dogodi nešto zbog čega mi je drago da to nisam učinila.

Lijeno vrteći newsfeed na Facebooku za oko mi zapnu prelijepi crteži, a odmah nakon toga i tekst ispod njih. Crteži su djelo gospođe Branke Mustać (90) iz Slavonskog Broda koja u svojoj radnoj sobi neumorno stvara prelijepe ilustracije, a ima već pripremljene i tri slikovnice za koje bi voljela naći izdavača i vidjeti ih u rukama najmlađih kojima su i namijenjene.

Fotografija objavljena uz dopuštenje Franje Lepana

O gospođi Branki pisao je već i novinar Franjo Lepan u 24 sata, a nakon ove objave i mi smo se poželjeli uključiti i podržati ju kako bi ove prekrasne knjižice ugledale svjetlo dana u izlozima knjižara. Posebno je zanimljiva slikovnica o pčelama za koju i Lepan kaže da bi se u njeno izdavanje trebao uključiti i Hrvatski pčelarski savez jer je iznimno poučna što je, rekla bih, jako važno upravo danas kad nastojimo svim silama sačuvati pčele, te male radilice beskrajno važne za naš ekosustav.

Osim slikovnica, gospođa Branka izvrsno radi i portrete, a oživjela je i neke likove Ivane Brlić-Mažuranić pa tako imamo jednog sasvim novog Regoča, a tko zna što se sve još krije u neumornim rukama samozatajne ilustratorice iz Slavonskog Broda.

Fotografija objavljena uz dopuštenje Franje Lepana

Očarani talentom gospođe Branke Mustać i ljubavlju prema onome što radi, pozivamo izdavače da ne čekaju, nego da što prije našim najmlađima donesu na stol prekrasne i poučne slikovnice koje će sigurno čuvati cijeloga života, kao što svi mi čuvamo svoje najdraže knjige iz djetinjstva.


(Visited 330 times, 5 visits today)

Komentari