novo u kinu
14. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 3 minute Pet trilera, tri drame, dva horora te po jedan mjuzikl i znanstvenofantastični film izvanredan su recept za mjesec ljubavi prema svemu, a u našem slučaju, i prema filmovima!

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Glazba

Izvještaj – Crvi, Ogenj i The Yellow Buzz pomogli četvrtku da postane petak

crvi
Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Četvrtak u Vintage Industrial baru protekao je u znaku dobre glazbe, što se zapravo za Vintage Industrial i podrazumijeva jer smo naučeni da iz Savske 160 trešti samo dobra glazba. Bendovi Ogenj, Crvi i The Yellow Buzz bili su dio programa uz koji se nažalost premalen broj publike došao zabaviti te dočekati petak i vikend pred nama. Osim što smo imali prilike poslušati tri odlična benda poznata po nevjerojatno dobroj energiji koju stvore oko sebe prilikom nastupa, imali smo prilike i vidjeti na primjeru što za bend znači komunikacija s publikom neovisno o njenom broju.

The Yellow Buzz kao uvertira u glazbeni program

Zagrebački bend The Yellow Buzz dobro je poznat lokalnoj publici i zna se da se njihovi koncerti ne propuštaju. Pored odličnog garažnog zvuka koji ovaj eksplozivni dvojac stvara, tu je i nezamjenjiv osjećaj uživanja i dobre komunikacije prilikom njihovih live nastupa koji se na publiku prenosi u obliku vala nevjerojatne energije koji poput hipnoze masu tjera na skakanje, pogove i ostale divljačke pokrete. Postoje oni bendovi koji su sasvim dovoljno zanimljivi u studijskom izdanju, no koncertno ne nude baš previše radosti osim standardno korektnog nastupa. Pored takvih bendova The Yellow Buzz predstavlja onu skupinu koja je studijski standardno odlična, ali koncertno pruža toliko puno više i daje nešto što u studijsku snimku ne stane. Isto je bilo ovog četvrtka, The Yellow Buzz zagrijao je okupljenu publiku uz simpatične dovike i komunikaciju s okupljenima između pjesama uz uobičajenu set listu.

Foto: M.Helena photography / facebook.com/M.HelenaPhotographyAndArt/
Ogenj rasplamsao vatru

Međimursko-koprivnički veseljaci Ogenj uz minimalno odstupanje od najavljene satnice zauzeli su svoje mjesto pod reflektorima pozornice i srdačno pozdravili okupljenu publiku. Od samog početka koncerta postalo je vrlo jasno zašto se za Ogenj priča kao o koncertnoj senzaciji. Pitke i pomalo etno rock pjesme veselog karaktera ne mogu vas držati nepomične na mjestu. Vaša stopala moraju se micati. Pjevač benda posebno je bio zaslužan za animiranje publike, iako ni ostali članovi nisu za njim kaskali po tom pitanju. Nasmijani i vrlo dobro raspoloženi svaku sljedeću pjesmu energijom izvođenja dizali su na novu razinu. Najviše buke izazvala je pjesma Hote hote, a svojim cjelokupnim nastupom Ogenj je, osim odlične izvedbe, pokazao i kako to izgleda kada se bend posveti u potpunosti svojoj publici bez obzira na njen broj.

Crvi kao šećer na kraju

Nisam sigurna koliko je zagrebačke publike upoznato s pjesmama Crva, njihov repertoar je najbliži usporedbi s onim Repetitora. Osim srdačnog pozdrava prije početka koncerta, komunikacija s publikom je bila minimalna, ali ponekad riječi nisu ni potrebne. Odlična i žestoka svirka okupljenima je pružila novi predmet obožavanja. Na trenutak mi se slušajući Crve možda činilo kao da sam ušla u vremenski stroj i teleportirala se u doba zlatnog Novog vala, to je energija koju Crvi odašilju svirajući.

Četvrtak za nama u Vintage Industrial Baru ostavio je za sobom koncert koji je po svom line upu ipak trebao biti posjećeniji nego što je na kraju bio. Crvi, Ogenj i The Yellow Buzz su odlična imena čije live izvedbe njihovoj glazbi daju posebnu notu. Šteta što ponekad zagrebačka publika nije u stanju prepoznati glazbene dragulje pred sobom u širokoj ponudi kulturnih događanja.­

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari