navijačke
23. studenoga 2022.

Vrijeme čitanja: 10 minute Izvadite tu majicu s motivom hrvatske šahovnice s dna ormara, otvorite si pivo, kad ga već navijači u Kataru ne mogu popiti, i krenite s nama u potragu za navijačkim duhom.

2. studenoga 2022.

Vrijeme čitanja: 9 minute Na ovim našim prostorima žanr horora nikad nije u potpunosti zaživio, iako potencijal postoji. Pokušaja je bilo, a u nastavku vam donosim malu listu preoruka za gledanje.

Glazba

Depeche Mode stiže u Zagreb nakon punih deset godina

depeche mode
Foto: Anton Corbijn, Izvor: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Grupa Depeche Mode, koja je 2020. godine primljena u Rock & Roll Hall of Fame, najavila je danas na posebnom događaju u Berlinu izlazak novog albuma te svjetsku turneju na koju dvojac kreće 2023. godine. „Memento Mori Tour” podržat će nadolazeći petnaesti studijski album istoimenog naziva, koji bi trebao izaći u proljeće 2023.

Nakon koncerata u Sjevernoj Americi koji će se održati u sklopu spomenute turneje, bend potom kreće na europski, stadionski dio turneje, koja počinje 16. svibnja, a uključuje poznate lokacije kao što su Stade de France u Parizu, Olimpijski stadion u Berlinu, stadion San Siro u Milanu te stadion Twickenham u Londonu. U sklopu najavljene turneje Depeche Mode će posjetiti Zagreb 23. srpnja 2023., a koncert će se održati u Areni.

Govoreći o „Memento Mori”, Martin Gore komentira: Na ovom smo projektu počeli raditi rano u pandemiji, pa su njegove teme izravno inspirirane tim vremenom. Nakon Fletcheve smrti, odlučili smo nastaviti jer smo sigurni da je to ono što bi on želio, a to je projektu doista dalo dodatnu razinu značenja.”.

Dave Gahan dodaje: „Fletchu bi se svidio ovaj album. Zaista se veselimo što ćemo ga uskoro podijeliti s vama i jedva čekamo da vam ga predstavimo uživo na nastupima sljedeće godine.”.

The Memento Mori Tour bit će njihova devetnaesta turneja, a prva nakon više od pet godina. Posljednja turneja benda, „Global Spirit Tour” (2017-2018), bila je njihova najduža turneja s više od sto trideset nastupa diljem Europe i Sjeverne Amerike, pred više od tri milijuna obožavatelja, a zabilježena je i kao jedna od turneja s najvećom zaradom u godini.

„Memento Mori” bit će petnaesti studijski album Depeche Modea i nastavak kritički hvaljenog albuma „Spirit” iz 2017., koji je dosegao broj 1 u jedanaest zemalja te se svrstao u TOP 5 u više od dvadeset zemalja. „Memento Mori”, koji izlazi u izdanju Columbia Records, bit će objavljen diljem svijeta u proljeće 2023. godine.

Depeche Mode prodali su više od sto milijuna albuma i svirali pred više od trideset i pet milijuna obožavatelja širom svijeta te ostaju posebno utjecajna glazbena sila u svijetu. Kao neizbrisiva inspiracija obožavateljima, kritičarima i umjetnicima, Depeche Mode nastavlja ići naprijed, a s albumom „Memento Mori” i turnejom koju najavljuju, otvaraju najnovije poglavlje svog nenadmašnog glazbenog naslijeđa.

Više informacija o rasporedu turneje i datumima te prodaji ulaznica može se pronaći na službenoj stranici benda. Ulaznice za zagrebački koncert u prodaji će biti već od ovog petka, 7. listopada, a može ih se osigurati putem sustava Eventim.

(Visited 514 times, 3 visits today)
Be social

Komentari