boris bućan
25. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 3 minute Boris Bućan, jedan od najvećih suvremenih hrvatskih slikara preminuo je 18. svibnja u 77. godini, a u nastavku donosimo pregled njegovih najpoznatijih djela.

tina turner
24. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nakon duge i teške bolesti u 83. godini napustila nas je kraljica rock n’ rolla Tina Turner.

Vizart

EasyArt: iTunes likovnih umjetnosti

Foto: Facebook
Vrijeme čitanja: < 1 minute
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Engleska kompanija EasyArt ima ambiciozan plan – postati iTunes likovnih umjetnosti. „Umjetnost za svakoga, svagdje, svaki dan!“ njihova je misao vodilja.

Pablo Picasso, Jackson Pollock, vintage fotografije iz časopisa Vogue i Penguin Books naslovnice tek su dio onoga što se nudi u internetskom dućanu EasyArt. Kompanija posjeduje licence za tisak i prodaju više od 60 000 slika. Koncept je primamljiv – kupiti visokokvalitetnu reprodukciju omiljenog likovnog djela po dostupnoj cijeni. Vodstvo kompanije smatra da su klasični dućani s ogromnim zalihama printeva koji brzo izađu iz mode dio prošlosti. Inspirirani Ikeom i iTunesom, sigurni su u to da njihov koncept ne samo da se može održati na tržištu, nego će i pobuditi veći interes za umjetnost općenito.

Osim dosadašnjih kolaboracija s poznatim muzejima i časopisima, u planu su pop-up izložbe i internet časopis o umjetnosti. U nekoj daljoj budućnosti želja im je omogućiti da posjetitelj muzeja naruči print djelo koje mu se svidjelo te da ga u roku 24 sata dobije na kućnu adresu.

(Visited 118 times, 1 visits today)
Be social

Komentari