Vizart

Započeo je Tjedan dizajna Zagreb

Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Ziher.hr
Foto: Ziher.hr

Sinoć je u Laubi, kući za ljude i umjetnost, otvoren Tjedan dizajna Zagreb. Manifestacija je otvorena prodajnom izložbom #tdzg Expo zona. Ključna događanja Tjedna su Auto(r) – međunarodna konferencija o dizajnu automobila, Produkteka – platforma produkt dizajna i Sudnji dan – nezavisni festival kreativnih komunikacija. Uz navedeno, do 27. travnja posjetitelji mogu posjetiti još cijeli niz radionica, izložbi, modnih revija.

Auto(r) je najveća konferencija o dizajnu automobila u Europi, u sklopu koje će gostovati Domagoj Đukec, dizajner eksterijera BMW-a 2 Active Tourer, Kevin Rice, kreativni direktor Mazde, Luciano Bove, dizajner Renaulta i najpoznatiji bloger na svijetu za dizajn automobila te Peter Stevens, profesor na londonskom Royal College of Art i dizajner supersportskog automobila McLaren F1.

Foto: Ziher.hr
Foto: Ziher.hr

Produkteka je platforma produkt dizajna koja povezuje dizajnere, proizvođače, distributere i inovatore. U sklopu platforme gostovat će desetak dizajnera. Uspješne hrvatske proizvode predstavit će, među ostalima, Marko Pavlović(Oblo i Logiq Tower) i Maja Mesić(Boya).

U sklopu Sudnjeg dana, nezavisnog festivala kreativnih komunikacija, bit će nagrađeni najkreativniji pojedinci u regiji. Dio programa čine i predavanja Davida Bentleyja, Bena Maura, Livia Rajha, Hasana Bajramovića, Damira G. Martina, Milivoja Popovića, Darijana Kalauzovića, Marka Prpića te ZBrush Workshop i Blender UGM radionice.

Na modnoj reviji će se predstaviti Marmelo, Ema & Nalla jewerly, Obekei, Startas, Toxicat, Maks, bi.bi.

Tjedan je otvoren za posjetitelje svaki dan od 10.00 do 22.00. Detalji o rasporedu predavanja, radionica i ostalih događanja nalaze se na službenoj stranici.

Be social

Komentari