Film

Harry Potter i David Beckham čitaju vam Harryja Pottera

Foto: facebook.com/harrypottermovie
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Stožer za civilnu zaštitu Republike Hrvatske je popustio epidemiološke mjere i sve se čini da ćemo se od idućeg tjedna više-manje vratiti u ‘normalu’. No, do ponedjeljka će neki još biti u karanteni, a sve se čini i viši razredi osnovnih škola i srednjoškolci koji će se oduševiti na književni klasik koji smo mi u njihovim godinama opsesivno čitali.

„Harry Potter” jedna je od najuspješnijih književnih saga odnosno serijala, a ne treba ni govoriti o impresivnoj franšizi koja je književni tekst J.K. Rowling odvela izvan granica Sunčeva sustava. U stratosferu je ujedno lansiran i Daniel Radcliffe – glumac koji je posudio tijelo, lik i glas malom engleskom čarobnjaku i postao zaštitno lice franšize.

Rodna mu Engleska nije nikako u dobroj zdravstvenoj poziciji kao Hrvatska, pa i on mora ostati doma, a što bi drugo radio nego čitao serijal „Harry Potter”. Glumci kao glumci, vole se pokazivati, pa je mladić uzeo prvo poglavlje prve knjige „Kamen mudraca” i pročitao ga pred kamerom za one lijene čitanja, ali i za one koji ga vjerno prate.

Čitanju ovog modernog klasika pridružit će se glumica Dakota Fanning, Stephen Fry i nogometna zvijezda David Beckham, koji će u tjednim intervalima za korontene čitati po poglavlje. No, ovaj trojac tek su prva imena iza audio-knjiga o Harryju Potteru te će im se kroz nadolazeći period pridruživati nova imena poznatih. Dakako, sve na službenoj stranici franšize.

Ono što je posebno bitno jest didaktičko-pedagoška komponenta cijelog projekta koja čitatelje i slušatelje kasnije pitanjima, zadacima i izazovima navodi na kritiku, komentar, analizu, interpretaciju i razmišljanje.

 

Usput budi rečeno, čitanje serijala bit će objavljeno i kao zvučna knjiga te lansirano na sve streaming servise!

Be social

Komentari