Film

Prvi škic u “House of the Dragon” – HBO objavio teaser trailer

house of the dragon
Foto: HBO / teaser
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Skoro tri godine nakon objavljivanja knjige Georgea R.R. Martina „Fire & Blood”, koja služi kao prequel svjetski poznatom serijalu knjiga „Igre prijestolja”, ista će dobiti serijsku adaptaciju pod imenom „House of the Dragon”. Kao i kod matičnog serijala, adaptacija ovog prequela moći se gledati na HBO-u.

Trailer za spomenuti spinoff već je izašao, dok su informacije o izlasku serije u njemu podosta skromne. Za sada je samo poznata godina izlaska, a to je – sljedeća, 2022. Svakako, nije preporučljivo očekivati početak emitiranja u prvoj polovici nadolazeće godine, glede toga da je njezino snimanje bilo započeto ovo proljeće.

Što se može očekivati?

Važno je naglasiti kako je ova serija nastala kao suradnja Martina i Ryana Condala, jednog od autora SF serije „Colony”. Serija će uglavnom bazirati na prije spomenutoj knjizi „Fire & Blood”, što za ljubitelje „Igre prijestolja” znači povratak u prošlost, točnije 200 godina unazad. Središnja okosnica radnje bit će specifičan događaj u povijesti Westerosa poznat kao ‘Ples zmajeva’. Ukratko, radi se o građanskom ratu u kojem članovi kuće Targaryen zastupaju znamenitu ulogu i međusobno ratuju, što će ujedno biti početak njihovog kraja.

Brojni članovi glumačke postave sada su već otkriveni. Posebno se ističe Emma D’Arcy, poznata po svom radu na „Truth Seekers” i „Wanderlust”, koja će se pojaviti u ulozi princeze Rhaenyre – prvorođene kćeri kralja Viserysa I. Ulogu spomenutog kralja preuzet će Paddy Considine, a još se ističu Olivia Cooke u ulozi Alicent Hightower, Rhys Ifans kao Otto Hightower i Matt Smith kao princ Daemon Targaryen.

Za sada, druge informacije o seriji nisu poznate, no one se očekuju u nadolazećem zimskom perioudu. Svakako, za one zainteresirane, vrijedi pogledati teaser serije.

Be social

Komentari