Glazba

Objavljen prvi dio lineupa Superuho Festivala: Einstürzende Neubauten, King Khan and the Shrines i Rosetta

Foto: facebook.com/EinstuerzendeNeubauten
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/SuperUho.Festival
Foto: facebook.com/SuperUho.Festival

Već neko vrijeme čekamo da nam Superuho da barem mali hint tko će na njemu nastupiti. Počeli su još neki dan kada je Rosetta na svojoj stranici potvrdila nastup na Superuhu.  Sve se čini da je ekipa ovog relativno malenog festivala potegnula puno konaca i dovela nam nekoliko zaista impresivnih bendova koji će nas zabavljati od 4. do 6. kolovoza.

Foto: facebook.com/EinstuerzendeNeubauten
Foto: facebook.com/EinstuerzendeNeubauten

Prvi pravi headlineri su Einstürzende Neubauten, kultni njemački bend i pioniri konceptualne glazbe predvođeni Blixom Bargeldom koji je godinama svirao s Nickom Caveom kao član Bad Seedsa. Na pristanište TEF-a u Šibeniku nam dolaze s albumom “Lament” koji je izdan u studenom prošle godine. Naše su prostore posjetili nekoliko puta, posljednji put ih je publika mogla vidjeti prošle godine u Sloveniji, a Superuho je idealna prilika da nadoknadite propušteno ili ponovite doživljeno s nekog od prijašnjih koncerata.

Foto: facebook.com/rosettaband
Foto: facebook.com/rosettaband

Rosetta nam dolazi otkriti tajne svemira kroz kombinaciju post-hardcorea, post-metala, sludgea, ambijentale, post-rocka i sigurno još nekoliko odrednica koje smo propustili. Jedna od glavnih karakteristika Rosette jest upravo gradnja zvuka od tihih melodičnih gitarskih ili bas dionica pa sve do neopisive buke, a uz sve to dodajte i jedan sloj žestokih vokala. Za njihove live nastupe se priča da su vrlo dinamični i agresivni te prije svega vrlo atraktivni. Prvi nastup u Hrvatskoj imali su u zagrebačkoj Mediki, a sada ih možete očekivati u jednako intimnoj atmosferi na šibenskoj obali.

Foto: facebook.com/kingkhanandtheshrines
Foto: facebook.com/kingkhanandtheshrines

King Khan And The Shrines deveteročlani je bend s instrumentalnom postavom 70-ih godina prošlog stoljeća kada su bendovi obilovali puhačkim sekcijama te vrlo energičnim i veselim vokalima. Donose nam predstaviti svoju zabavnu kombinaciju energičnog soula i psihodelije pomiješane s malo garage rocka. Frontmen, King Khan, vrlo je bitna figura na stageu i ima ulogu animatora publike dok nastupa samo u zlatnom plaštu i donjem rublju, obučen kao urnebesni superheroj koji vas je došao izbaviti od dosade.

Be social

Komentari