Istaknuto
09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

Knjige

Interliber: Kako provesti vrijeme kad novčanik ostane prazan

10.11.2016. Ana LihterFoto: facebook.com/sajaminterliber.zagreb
Vrijeme čitanja: 2 minute

Zagrebački Velesajam trenutno je najpoželjnije odredište u gradu, sajam Interliber je u tijeku i svatko od nas lako pronalazi nešto za sebe i svoje bližnje. Nakon što ispraznite novčanik i ruke napunite vrećicama, nudi se zabava uz brojne radionice. Svoje nove knjige možete odložiti u Knjižider i spremni ste! Ponuda je bogata, a na vama je da birate.

U petak, 11. studenog, od 16:30 do 18:00, na galeriji paviljona 5, održavaju se radionice stripa za djecu. Kreativci koji vole strip i crtanje imaju priliku izraziti svoje ideje. Osim termina u petak, na raspolaganju su još dva termina u subotu te jedan u nedjelju.

Što mravi znaju o ljubavi? naziv je ciklusa stihobasni za djecu autorice Dijane Merey Sarajlije, ali i radionice u organizaciji grupe FOMA koja se održava u subotu, 12. studenog, u 15:00. Zanimljiva tematika zasigurno će probuditi maštu onih najmlađih.

REI (Racio, Emocio, Instinkt) radionica, u organizaciji Puro nekretnina, održat će se također u subotu s početkom u 18:00 sati. REI je novo i potpuno drugačije razumijevanje našeg uma. Problemi u međusobnim odnosima proizlaze iz nezapažanja koliko je svijet svakog pojedinca različit. Racio, Emocio i Instinkt predstavljaju tri različita razuma, a u svakome od nas prevladava jedan od navedenih.

Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu predstavlja drevnu dalekoistočnu igru Go. Starija je više od 4000 godina, pravila su jednostavna, no Go je vrlo kompleksna i misaona igra.  Pula je navodno jedan od prvih gradova u Europi koji prihvaća ovu igru, a detaljnije informacije i pravila o igri saznajte na licu mjesta. Radionicu možete posjetiti u subotu, 12. studenog, od 10:00 do 11:30 sati, na galeriji paviljona 5. Uz igru Go, Konfucijev institut organizira i likovnu radionicu Čarobni kineski lampioni kojoj možete prisustvovati u nedjelju, 13. studenog, s  početkom u 10:00 sati.

Znanstveni kvart

Znanstveni kvart ove godine nudi bogat sadržaj edukativnog i zabavnog karaktera. Sudjelovati mogu oni koji žele naučiti nešto novo, primijeniti naučenu teoriju u praksi ili ponoviti gradivo. Ipak, radionice kvarta određene su po dobnim skupinama i jedan posjetitelj može posjetiti ukupno tri. Mjesto na radionici moguće je osigurati online prijavom. Kvart je podijeljen na Školicu, Plac znanja, Mozgaonicu, Trg Odmorko i Zabavni park.

U petak, od 10:30 do 12:30 ljubitelji matematike imaju priliku učiti osnove Vedske matematike, nakon matematike slijedi cjelodnevni program koji završava radionicom Zmajevi i princeze u borbi protiv fotosinteze na kojoj mogu prisustvovati svi, bez obzira na dobnu skupinu.

Subota je u Znanstvenom kvartu dan rezerviran za otkrivanje tajni svemira, DNK i svih opasnosti digitalnog svijeta, druženje s astrofizičarom Bojanom Pečnikom, a najmlađi će saznati nešto o zubnoj higijeni na radionici Kako razveseliti zubić vilu.

Posljednjeg dana Interlibera, 13. studenog, posjetitelji u dobi od 10 do 15 godina mogu spojiti znanost i SF, a program Školice završava radionicama Crno-bijeli svijet i Pročišćavanje vode.

Svi uzrasti mogu uživati u brojnim pokusima i zanimljivim informacijama koje nudi Plac znanja. Plac je otvoren svakoga dana od 10:15 do 16:20 sati, a teme poput sagorijevanja kalorija, arheologije, glazbene olovke i Lego Mindstorms predstavljaju samo dio bogatog sadržaja kojeg nudi Plac znanja.

(Visited 195 times, 1 visits today)

Komentari