Knjige

Interliber: Kako provesti vrijeme kad novčanik ostane prazan

Foto: facebook.com/sajaminterliber.zagreb
Vrijeme čitanja: 2 minute

Zagrebački Velesajam trenutno je najpoželjnije odredište u gradu, sajam Interliber je u tijeku i svatko od nas lako pronalazi nešto za sebe i svoje bližnje. Nakon što ispraznite novčanik i ruke napunite vrećicama, nudi se zabava uz brojne radionice. Svoje nove knjige možete odložiti u Knjižider i spremni ste! Ponuda je bogata, a na vama je da birate.

U petak, 11. studenog, od 16:30 do 18:00, na galeriji paviljona 5, održavaju se radionice stripa za djecu. Kreativci koji vole strip i crtanje imaju priliku izraziti svoje ideje. Osim termina u petak, na raspolaganju su još dva termina u subotu te jedan u nedjelju.

Što mravi znaju o ljubavi? naziv je ciklusa stihobasni za djecu autorice Dijane Merey Sarajlije, ali i radionice u organizaciji grupe FOMA koja se održava u subotu, 12. studenog, u 15:00. Zanimljiva tematika zasigurno će probuditi maštu onih najmlađih.

REI (Racio, Emocio, Instinkt) radionica, u organizaciji Puro nekretnina, održat će se također u subotu s početkom u 18:00 sati. REI je novo i potpuno drugačije razumijevanje našeg uma. Problemi u međusobnim odnosima proizlaze iz nezapažanja koliko je svijet svakog pojedinca različit. Racio, Emocio i Instinkt predstavljaju tri različita razuma, a u svakome od nas prevladava jedan od navedenih.

Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu predstavlja drevnu dalekoistočnu igru Go. Starija je više od 4000 godina, pravila su jednostavna, no Go je vrlo kompleksna i misaona igra.  Pula je navodno jedan od prvih gradova u Europi koji prihvaća ovu igru, a detaljnije informacije i pravila o igri saznajte na licu mjesta. Radionicu možete posjetiti u subotu, 12. studenog, od 10:00 do 11:30 sati, na galeriji paviljona 5. Uz igru Go, Konfucijev institut organizira i likovnu radionicu Čarobni kineski lampioni kojoj možete prisustvovati u nedjelju, 13. studenog, s  početkom u 10:00 sati.

Znanstveni kvart

Znanstveni kvart ove godine nudi bogat sadržaj edukativnog i zabavnog karaktera. Sudjelovati mogu oni koji žele naučiti nešto novo, primijeniti naučenu teoriju u praksi ili ponoviti gradivo. Ipak, radionice kvarta određene su po dobnim skupinama i jedan posjetitelj može posjetiti ukupno tri. Mjesto na radionici moguće je osigurati online prijavom. Kvart je podijeljen na Školicu, Plac znanja, Mozgaonicu, Trg Odmorko i Zabavni park.

U petak, od 10:30 do 12:30 ljubitelji matematike imaju priliku učiti osnove Vedske matematike, nakon matematike slijedi cjelodnevni program koji završava radionicom Zmajevi i princeze u borbi protiv fotosinteze na kojoj mogu prisustvovati svi, bez obzira na dobnu skupinu.

Subota je u Znanstvenom kvartu dan rezerviran za otkrivanje tajni svemira, DNK i svih opasnosti digitalnog svijeta, druženje s astrofizičarom Bojanom Pečnikom, a najmlađi će saznati nešto o zubnoj higijeni na radionici Kako razveseliti zubić vilu.

Posljednjeg dana Interlibera, 13. studenog, posjetitelji u dobi od 10 do 15 godina mogu spojiti znanost i SF, a program Školice završava radionicama Crno-bijeli svijet i Pročišćavanje vode.

Svi uzrasti mogu uživati u brojnim pokusima i zanimljivim informacijama koje nudi Plac znanja. Plac je otvoren svakoga dana od 10:15 do 16:20 sati, a teme poput sagorijevanja kalorija, arheologije, glazbene olovke i Lego Mindstorms predstavljaju samo dio bogatog sadržaja kojeg nudi Plac znanja.

Be social

Komentari