Istaknuto
01.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

30.06.2020.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta 2. listopada izlazi potpuno novi nastavak kultnog Crash Bandicoot serijala igara, prigodnog naziva Crash Bandicoot 4: It's About Time.

Intervju

persons from porlock: “Mi jesmo pogreške i jedva se nosimo sami sa sobom”

21.11.2017. Tin ĐudajekFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

persons from porlock slovenski je bend koji je brzo rastuću karijeru započeo prošle godine, a upravo nastup na MENT festivalu pomogao im je da toliko brzo narastu i napuste granice svoje države. Vrlo ste ih vjerojatno gledali na nekom od ovogodišnjih domaćih festivala jer su nastupali na njih čak četiri, od kojih je najveći bio INmusic festival. Na zagrijavanje za isti onaj MENT festival koji ih je lansirao vraćaju se 23. studenog u zagrebački Vintage Industrial Bar gdje će nastupiti s Cojonesima i beogradskim Ti. Evo što kažu o sljedećem albumu, prijateljstvu i najdražim spotovima.

Person from porlock termin je preuzet iz književnosti i označava ili iluzije ili doslovne neželjene osobe koje bi onesposobile kreativni proces. Što je ili tko je vaš ‘person from porlock’?

Mi smo neuništivi. Isprobajte nas!

Kako se nosite s pogreškama tijekom nastupa?

Mi jesmo pogreške i jedva se nosimo sami sa sobom.

Prvi album “Things People Don’t Like” na kraju je ispao nešto što se ljudima svidjelo…

rawr :3 *blushes*

Je li snimanje nastavka u procesu? Hoće li se i taj ljudima dopasti?

Ne i da.

Koja je fora s pisanjem početnih slova imena benda i svih pjesama malim slovom?

∆ E S T H E T I C S

E Q U I L I B R I U M

C O N S I S T E N C Y

Koja je priča iza spotova? Imate oboje, spotove koji izgledaju skupo, visoke produkcije poput onog za Bad FanFiction, i one poput (inače meni najdražeg) slasher flick. Što čini odličan spot? Koji vam je najdraži spot ikada?

Svi smo mi više ili manje u filmu tako da je prilično prirodno da eksperimentiramo s drugačijim stilovima i konceptima. Najvažnije je to da osjetimo što paše za pjesmu. Odličan spot je nešto što odgovara uz glazbu na način da oboje čini nečime više od pukog zbroja svojih dijelova. #gesamtkunstwerk. Crème de la videó:

Prijatelji ste od djetinjstva. Kako je to utjecalo na bend? Tko se najviše promijenio od mladih dana?

Utjecalo je na povezanost između nas, a to je zapravo prvi korak kada se radi glazba. Svi smo se promijenili i to jako puno da budem iskren i ako se jedan promijeni i ostali se mijenjaju i mijenjamo jedni druge, a promjene su dobre, promjene su sve!

Svirali ste puno koncerata već i u Hrvatskoj, Austriji, Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj, Poljskoj i, naravno, kod kuće u Sloveniji. Koja je razlika između koncerata doma i u inozemstvu?

Doma je lijepo jer uvijek ima kave i mama nam napravi sendviče i opere veš.

Je li prošlogodišnji koncert na MENT-u pomogao vašoj karijeri na bilo koji način?

MENT nam je pomogao u smislu da nas ljudi primijete i otvorio nam je spektar mogućnosti za sviranje izvan granica Slovenije, ali i fizički i da internetski proširimo svoje misli ovom divnom planetom.

Prošle ste godine objavili album i nedugo zatim ste počeli svirati doma, ali i izvan Slovenije. Koliko je važno da bend ‘napusti’ rodni grad i krene svirati po drugim gradovima države, ali i izvan države? Biste li preporučili drugim bendovima da to učine toliko rano u karijeri kao i vi?

Napustiti rodni grad je važno… Ili nije? O bože, sad smo počeli sumnjati u svoje odluke u karijeri.

(Visited 283 times, 1 visits today)

Komentari