Glazba

IZVJEŠTAJ – FUKS: Ekipa je super, ima i papira!

Foto: Facebook/gadpunk
Vrijeme čitanja: 2 minute

Za početak da kažem kako se moram posuti pepelom po glavi, i to punom kantom pepela, jer kada je najavljeno da koncert počinje u 20 sati, a svira 5 bendova, onda koncert zbilja i počinje u 20 sati. Za mene koncert je počeo u 21 sat. I jasno da kada sam stigla da je prvi nastup već završio. Međutim prema riječima publike, koja je bila neshvatljivo malobrojna, „G.A.D. se popravio.“ Jer: „nisu svirali preko (umetni riječ), zbilja su dali sve od sebe.“ „Baš su bili dobri, šteta što nije bilo više ljudi.“ I da, zbilja mi je žao te svečano obećajem da sam na sljedećem koncertu u prvom redu.

Nakon G.A.D. – a je uslijedio Egsodus na kojem je bilo značajnije više ljudi, kako su me izvijestili. I da se poslužim riječima Ede Maajke: „ (al’ ti možeš zaradit’) stari hit obradit’ nije lako, treba znat’ umotat’ plagijat.“ Međutim nije lagano pjevati pjesme drugih izvođača. Treba im iskazati određenu dozu poštovanja i dostojanstveno ih prikazati u vlastitoj interpretaciji. Egsodus je bend koji je na sceni već impresivan niz godina. Lijepo  su izgledali na sceni, odradili su oni to korektno, međutim energija je bila malo ‘ukrivo’. Kao da se cijeli prostor još uvijek tražio, a ‘našao’ se na pjesmi Vikend Ratnici zasluženo legendarnih Motusa. I to je bilo to, cijeli događaj se pokrenuo, i počela je zabava.

Motus je dao ljudima što su htjeli, izvodili su svoje dobro poznate pjesme kao što su Večeras je, Razlike, Holandija i atmosfera je bila točno onakva kakva je i trebala biti, dok nije došao Six Pack. Još jedan legendarni bend koji je počeo odrađivati nastupe. Dobro. Razumijem. Nije ti svaki dan dobar dan, i oni su ljudi, i na tome ću stati, jer ako ne možeš reći nešto lijepo bolje je šutiti. Upravo mi je Word  ponudio ispravak riječi šutiti u šutati, i zato : „Izvan vremena, kao minut ćutanja proći će i ovaj kišni dan.

I kada pomisliš da je to i više nego dovoljno događanja za jednu večer na sceni se pojavi Radio Clash. Vrlo dobar tribute bend, koji se i više nego potrudio stvoriti atmosferu i zabaviti publiku, međutim ljudi su se na žalost u tom trenutku već razbježali po dobro poznatom prostoru ex – Željezničara koji je zadržao sve, dodao šankove unutar i izvan dvorane i očistio WC u kojem čak ima papira! Tako da ako razmišljate o tome da li posjetiti drugi dan festivala i poslušati Pankrte, nemate razloga ostati doma.

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari