Istaknuto
08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

06.07.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute U svijetu suvremenih skladatelja nema puno živućih legenda, a do prvog srpanjskog ponedjeljka jedna od njih bio je Ennio Morricone – tata najvećih kompozicija spaghetti westerna.

Glazba

Izvještaj – Mašinko razvalio KSET erupcijom sreće, alko-maratonom i poganjem

01.04.2014. Helena KezerićVrijeme čitanja: 3 minute
Foto: facebook.com/ Mašinko

Foto: facebook.com/ Mašinko

Mladi zagrebački rock bend s primjesama panka i vrlo dobrim ženskim vokalom, Exit, poput nekog aperitiva, uveo nas je u ludi petak. Bend koji je tek počeo pisati svoje stranice je jednim od prvih nastupa pred manjim brojem vjernih obožavatelja i prijatelja pozvao publiku da se okupi i pripremi za pravu poslasticu, jer šećer dolazi na kraju.

Baš kao i svako teško jelo, Kurve su stupile na pozornicu agresivno i glasno. Nije ih potrebno posebno predstavljati. Oni su bend koji kod publike uživa status na kojem bi mnogi pozavidjeli. Ovoga puta je njihov nastup prošao bez ekscesa što ne znači da nisu uspjeli pripremiti na ono što se nestrpljivo iščekivalo, neću reći cijelu večer jer bi to bilo premalo.

Foto: Marta Lučić/ziher.hr

Foto: Marta Lučić/ziher.hr

Čekali smo cijeli mjesec, kao ozebli sunce promociju Mašinkovog albuma Svugdje je doma ali lijepo je najljepše. Rasprodani KSET  je bio teško prohodan, a gužva je bila postojana poput frizure pod utjecajem trovremenskog Tafta na kiši,suncu ili vjetru od prve numere Glečeri pa sve do bis improvizacija koje su usijale atmosferu do ludila. Bumerang je u zbijenoj publici izazvao najviše histerije. Osim vrhunske atmosfere,neopisive sreće i odlične izvedbe pjesama, koncert je obilježilo i nezaobilazno poganje koje su najviše inicirale djevojke. Pripadnici muškog spola u publici zato su se pobrinuli za veoma vjerodostojno imitiranje Bandićevih fontana, ni manje ni više nego pivom. O ovakvoj promociji mnogi bendovi mogu samo sanjati, a meni se čini da je za Mašinko ovo tek početak nečeg jako velikog.

Foto: Marta Lučić/ziher,.hr

Foto: Marta Lučić/ziher,.hr

Sam album dolazi u obliku vinila u narančastoj i crnoj boji uz koji dolazi i veoma zabavna društvena igra koja će vam pomoći da pobliže upoznate navike i karakter benda i da se poprilično dobro našvasate dok pokušavate doći do cilja. Ovaj zbir smjernica za svakog pravog pankera nastajao je godinu dana zbog brojnih obično neobičnih peripetija koje su karakteristične za članove Mašinka. Dečki koji neizmjerno vole život i šire nevjerojatnu količinu pozitivne energije svojom pojavom, svoja razmišljanja su pretočili u genijalan album  koji sadrži 15  priča, svima nam vrlo bliske.

Foto: Marta Lučić/ziher.hr

Foto: Marta Lučić/ziher.hr

Svatko ovdje od nas ima priču o neidentificiranom alkoholnom objektu koji je otvorio poput Pandorine kutije i ulio u sebe, izazvao ponor svjetova u svojoj glavi pa je mamurluk liječio Nadom od Gabi Novak i sokom od rajčice. Svi prolazimo kroz smilje i bosilje da dođemo do svog dnevnog cilja, bio to krevet u koji se jedva čekamo srušiti na kraju napornog radnog dana ili birtija u kojoj pristojno nastavljamo alko-maraton. Živimo svoje živote i ne zanima nas što drugi govore iako nas njihove riječi često tjeraju da se zatvorimo u mračan podrum, ali brzo shvatimo da je pametnije svratiti do obližnjeg kafića gdje svatko zna tvoje ime i podijeliti čašu, dvije, tri, sedam s instant-stečenim najboljim prijateljima. Svi smo se barem 37 puta u životu zaljubili u nekog tko nam je stao na žulj dok smo đuskali u najdražem klubu. Mašinko pjeva o svemu tome i o tome nimalo. Kad idemo van ima veliki potencijal da postane himna jedne subkulture, a kao osobni favorit teška srca bi izdvojila Pogledaj me u oči. Odlučiti koja je pjesma na ovom albumu najbolja, jednaka je situaciji kada majku pitaju voli li više prvo ili drugo dijete. Mi vas nećemo tjerati da birate. Želimo vam da uživate u životnoj filozofiji Mašinka zvanoj Svugdje je doma ali lijepo je najljepše jer to je i istina.

(Visited 205 times, 1 visits today)

Komentari