Istaknuto
23.09.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Uz strane preporuke za slušanje, Nova glazba i ovog tjedna donosi devet novih domaćih i regionalnih glazbenih noviteta u borbi za singl tjedna.

14.09.2020.

Vrijeme čitanja: 7 minute Koliko vam je dobar bio godišnji na skali od 1 do 'Ziherung od svibnja izlazi u rujnu'?

Glazba

Izvještaj – Mayales: “Simbol za sunce” i uživo zvuči magično

26.05.2017. Katarina Zrinka ŠarićFoto: Tomislav Šporiš / facebook.com/Mayales
Vrijeme čitanja: 1 minuta

“Simbol za Sunce”, album koji utjelovljuje zlatne dane psihodelije, zaživio je 25. svibnja u zagrebačkom Vintage Industrial  Baru, s izvrsnom tehničkom preciznošću, ali i vrlo uočljivom ujedinjenošću Mayalesa. “Došli smo se baciti u trans pred vas!”, dobacio je Petar Beluhan nakon prve pjesme koncerta, ali i albuma, Među tajnim tajnama. Nastavili su s pjesmama s novog albuma, potvrđujući cjelovitost i zaokruženost savršeno složene bajke “Simbola za Sunce”. Posebno su se isticale Malena i Bum bum s izvrsnim back vokalima i gitarom Luke Gečeka, proizvodeći skrivenu mistiku začarane šume Woodstocka.

Slijed “Simbola za Sunce” zaustavila je Nikolina Kovačević (F5, Dementronomes) s Ti dobro znaš komu pričam s prijašnjeg albuma “2”. Uzimajući pjesmu kao svoju, ne podilazeći Yayinoj koketnoj izvedbi, već opušteno i snažno predaje svu svoju jačinu, uklapajući se u stil i misao promocije albuma kao cjelini koja potpuno pripada svojim okvirima. Pružila nam je i divnu izvedbu Virtual Baby zajedno s Petrom Beluhanom, u kojoj se širilo zajedništvo i jednakost dva poptuno različita, ali i kompatibilna vokala, dok je Vlado Mirčeta suptilno slao svoju genijalnost i vještinu prema slušateljima, kao što je vjerno činio za vrijeme cijelog koncerta.

U drugom dijelu koncerta vratili su se pjesmama sa “Simbola za Sunce”, među kojima je publika najuzbuđenije dočekala hit Roadie, a bend je zajedno sa svojim producentima Jurom Ferinom i Pavlom Miholjevićem pokazao da mogu svoje malo savršenstvo iznijeti s jednakom tehničkom izuzetnošću. U naslovnoj pjesmi albuma bajkovitost se nastavila s nenametljivim vokalom Petra Beluhana, a odsutnost Nikolovske nadomjestio je, čak i nadmašio Mirčetov let po gitari. Bend nas je pozdravio jednim bisom, ponovnom izvedbom Roadie, u kojoj su zasluženo i vidljivo uživali. Iznenađuje je što se nije skupilo više publike, s obzirom na to da je ovo bila koncertna promocija veoma hvaljenog albuma i prvi koncert benda nakon nekoliko godina pauze.

(Visited 224 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(7 votes, average: 4.571 out of 5)

Komentari