Glazba

Izvještaj – She Loves Pablo (VIB): Div koji ruši sve pred sobom

pablo
Foto: Monika Bračević/Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 3 minute

Još jedan petak u kišnom i hladnjikavo nepredvidljivom tonu pokucao je pred vikend. Još jednom svi su putevi vodili u Vintage Industrial Bar, ovog puta na koncert obožavanih She Loves Pablo uz podršku grupe Voltage.

Ako smo išta mogli znati, to je bila činjenica da ćemo se dobro provesti. Ono što smo možda mogli pretpostaviti, ali definitivno ne očekivati, jest u kakvo se glazbeno čudovište, a to zaista mislim u najboljem mogućem smislu, pretvorio bend She Loves Pablo.

pablo
Foto: Monika Bračević/Ziher.hr
Zagrijavanje za eksploziju uz Voltage

Na mjestu zločina našla sam se mnogo ranije od predviđene satnice bendova. U ugodnom društvu i uz dobro znana draga lica sa šanka ćaskanjem i osmjesima otjerali smo vrijeme. Voltage se uz lagano odstupanje od satnice popeo na pozornicu i započeo s repertoarom. Atmosfera je bila ugodna. Kontinuirani u kvaliteti svirke od početka pa sve do kraja svog koncertnog programa, Voltage su priredili odlično zagrijavanje za ono što slijedi. Vokal je bio energičan te je ulagao mnogo truda u animiranje publike, što je i urodilo plodom. Četrdesetak minuta svirke pred ugodno popunjenim koncertnim prostorom prošlo je u trenu. Kažu da vrijeme leti kad se dobro zabavljaš.

pablo
Foto: Monika Bračević/Ziher.hr
She Loves Pablo – majka svih i svega

Nakon vrlo dobrog nastupa grupe Voltage preostalo nam je dovoljno vremena da se izborimo za svoje mjesto na šanku, provjerimo tko je sve stigao, izmijenimo dovoljno beskorisnih informacija i nađemo najdražeg konobara kojem će biti dovoljan samo jedan pogled.

Nešto iza 23 sata She Loves Pablo se u svojoj već prepoznatljivoj maniri sabire na pozornicu. Dečki skromno uzimaju svoje instrumente, a prepun koncertni prostor glasnim pozdravima odzdravlja. Koncertno ludilo počinje od prve pjesme, a atmosfera se iz numere u numeru diže do nevjerojatnih razmjera. Opasna naguravanja u prvim redovima i pive koje lete po zraku bile su znak da se svi i više nego odlično zabavljaju. Uz autorske pjesme, dečki su izveli i obradu Satana Panonskog, pjesmu Kad kletva hoće. Na pjesmi Over It All lijepom gestom dečki su zahvalili Nenadu Gajiću koji je umjesto Jelena zauzeo mjesto na basu na njihovoj turneji. Koncert je službeno završio pjesmom Mother of All. Bis nas baca na koljena i donosi prepoznatljiv završetak uz Slo Diesel.

pablo
Foto: Monika Bračević/Ziher.hr

Nevjerojatna kontrola i ekshibicije Domagoja s vokalom, ali i za gitarom, u publici su izazivali samo oduševljenje, pa tako su se čule i izjave ‘uz Daleku Obalu, ovo mi je najdraži bend’ i ‘ako se nisam sad zaljubila u nečiji glas, neću nikad’. Ne zaboravimo Jimmyja također na gitari i vokalu, za kojeg još uvijek tvrdim da je uz Šimeka jedan od najboljih muških rock vokala koje imamo.

pablo
Foto: Monika Bračević/Ziher.hr

Njihova vokalna harmonija i ti magični zajednički dijelovi na koncertima izazivaju pomalo hipnotizirajući učinak na publiku. Andro, institucija na bubnjevima, i Jelen na basu zaokružuju bend u pobjedničku kombinaciju. Da smo u nekoj drugoj državi, She Loves Pablo bi bili tretirani onako kako zaslužuju, Hrvatska je nažalost premala za to.

Mogla bih ovako do sutra nabrajati sve ono što publika She Loves Pabla već jako dobro zna, oni su vrhunski glazbenici koji na koncertima pružaju prvoklasni užitak slušanja i gledanja, nevjerojatnu energiju i snagu u izvođenju te svaki put ponovno oduševljavaju i izazivaju divljenje. Ono što je još ljepše je to što su divni ljudi, prijatelji i iskreno vole to što rade, bez lažnog pretvaranja i glumatanja. Mogu zaključiti da smo vrlo sretni što smo se našli u njihovom vremenu, jer ovo sada je njihovo vrijeme. She Loves Pablo su glazbeni div koji ruši sve pred sobom i izaziva kaos, za takvim kaosom ostaje samo njihova glazba i lijepa sjećanja na koncert kojem smo imali prilike svjedočiti 5. svibnja.

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari