Film

Još jedna srušena oskarovska tradicija: Seth MacFarlane pridružit će se Emmi Stone u objavljivanju nominacija za Oscare!

Foto: facebook.com/emmastone
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/pages/Seth-MacFarlane
Foto: facebook.com/pages/Seth-MacFarlane

Američka Akademija filmskih umjetnosti i znanosti (ona koja bira Oskarovce) srušila je još jednu svoju dugogodišnju tradiciju. Naime, Akademija je objavila kako će se glumac, producent i scenarist te iznimna holivudska filmska ličnost, Seth MacFarlane pridružiti glumici Emmi Stone u objavi nominacija za Oscare, koja će se dogoditi 10. siječnja ove godine.

MacFarlane je dvostruki dobitnik nagrade Emmy, uz koje je u karijeri imao još mnoštvo nagrada i nominacija. Autor je i stvaratelj “Family Guya”, “American Dad!”-a te “The Cleveland Showa”, dok je scenarist, između ostalog, bio i za prošlogodišnji relativno uspješni film – “Ted”.

Foto: facebook.com/emmastone
Foto: facebook.com/emmastone

Suprotno tradiciji koja nalaže da glumica (lani Jennifer Lawrence) zajedno s predsjednikom Akademije objavi nominacije za Oscare, ove će godine to učiniti Seth MacFarlane, zajedno s glumicom Emmom Stone. Glumica koja je 2012. godine bila vrlo uspješna ulogama u “Gangsterskom odredu” i u “The Amazing Spider-Manu”, tako će imati veliku čast objaviti neke od kandidata za najprestižniju nagradu filmskog svijeta.

No, još veću čast imat će popularni MacFarlane koji će biti prvi “čovjek iz branše” nakon 1972. godine i legendarnog Charltona Hestona, koji je dosad bio jedini glumac koji je objavljivao nominacije za Oscare. Sve ostale godine prije i poslije Hestona objavljivač je bio predsjednik Akademije, a ove će se godine tradicija ponovo prekinuti te će se dogoditi novi svojevrsni presedan. A najveći dobitnik u cijeloj priči jest upravo priznati i poznati MacFarlane.

Nominacije za Oscara Akademija će zajedno s MacFarlaneom i Emmom Stone objaviti 10. siječnja u 14:30 sati po hrvatskom vremenu.

Be social

Komentari