Film

HBO i HBO Max prednjače u broju nominacija za nagradu Emmy

nagrada emmy
Foto: deadline.com
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nagrada Emmy tradicionalno se svake godine dodjeljuje najboljim televizijskim produkcijama, a ove će se godine ceremonija održati 19. rujna. Povodom 73. dodjele prestižne nagrade najviše je nominacija, njih čak 130, dobila američka televizijska mreža HBO, čime je već 19. put potvrdila svoje mjesto na tronu. Nakon HBO-a s najvećim brojem nominacija slijede Netflix’s 129 i Disney.

Najpoznatije nagrade su Primetime Emmy i Daytime Emmy koje se dodjeljuju i za kreativne umjetnosti. Primetime Emmy će imati 26 kategorija, poput glume, pisanja te komedije, drame i talk showova. U obzir će se uzimati iskjučivo uratci objavljeni između 1. lipnja 2020. i 31. svibnja 2o21.

Poznati nominirani naslovi

Najviše nominacija, njih 18, dobila je HBO-va serija „Lovecraft Country” („Lovecraftova zemlja”), za između ostalog, najbolju dramsku seriju, gdje je u oštroj konkurenciji s Netflixovom serijom „Bridgerton” i „The Crown” („Kruna”) te NBC-jevom serijom „This Is Us”.

U kategoriji ograničenih serija nominirane su čak dvije HBO-ve serije, „I May Destroy You” („Mogu te uništiti”) i „Mare of Easttown”. Planove bi im mogla poremetiti jedino Netflixova novina „The Queen’s Gambit” („Damin gambit”) koja je u vrlo kratkom roku zaludila publiku.

U kategoriji glavnog glumca u dramama nominiran je Jonathan Majors iz serije „Lovecraft Country” kojemu je oštra konkurencija Regé-Jean Page, vojvoda iz Netflixove serije „Bridgerton”.

U kategoriji glavne glumice u dramama nominirana je Jurnee Smollett iz serije„ Lovecraft Country” te Uzo Aduba iz serije „In Treatment”, a u istoj su kategoriji i Olivia Colman i Emma Corrin iz „Krune”.

HBO-va serija „The Flight Attendant” („Stjuardesa”) s poznatom Penny (Kaley Cuoco) u glavnoj ulozi nominirana je u čak devet kategorija, od kojih su neke: za najbolju humorističnu seriju te najbolju glavnu (Kaley Cuoco) i sporednu glumicu (Rosie Perez).

Reunion „Prijatelja probudio je nostalgiju u starim obožavateljima pa je serija za slavni povratak dragih nam likova dobila četiri nominacije.

Kontroverzna Euphoria” („Euforija”) dobila je četiri nominacije, a serija koja je itekako podijelila javnost „Vučji odgoj” („Raised by Wolves”) dobila je jednu nominaciju.

Emisija s Johnom Oliverom („Last Week Tonight With John Oliver”) nominirana je sedam puta, u kategoriji najboljeg talk showa, najboljeg scenarija za talk show i najbolju režiju.

Zanima li vas u kojoj je kategoriji vaša omiljena serija, lista svih nominacija nalazi se ovdje, a nominirane naslove možete pogledati na HBO GO.

Be social

Komentari