Izvedbene umjetnosti

Kazalište Ulysses najavilo program 14. sezone na Brijunima

Foto: www.ulysses.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: www.ulysses.hr
Foto: www.ulysses.hr

Na konferenciji za medije predstavljena je 14. sezona kazališta Ulysses. Konferenciji su prisustvovali ključni umjetnici koji će sudjelovati u produkciji programa na čelu s Sezona počinje 9. srpnja, a završava 30. kolovoza, a jedan od zanimljivijih programa dosad čine dvije premijere, reprize dosadašnjih naslova, kao i nekoliko gostovanja te bogat popratni program, poput koncerata i okruglih stolova.

Na konferenciji su sudjelovali osnivač Ulyssesa, Rade Šerbedžija, ravnatelj Splitskog ljeta Tonći Bilić, Staša Zurovac, redatelj i koreograf premijernog naslova ““Sprovod u Theresienburgu”, Željka Udovičić, dramaturginja predstave “Mali mi je ovaj grob” te glumci Vilim Matula i Dražen Čuček.

Četrnaestu sezonu otvara gostovanje predstave “Timon Atenjanin” Williama Shakespearea, premijerno izvedene na prošlogodišnjem Splitskom ljetu u režiji Georgija Para.

Prva ovogodišnja premijera zakazana je za 11. srpnja. Radi se o predstavi “Mali mi je ovaj grob”, koprodukciji Bitef Teatra, Kamernog Teatra 44, Testament filma i Kazališta Ulysses. Predstavu je režirao Dino Mustafić, po tekstu Biljane Srbljanović.

Sezona se nastavlja izvedbama “Kralja Leara”, sada već kultne predstave Kazališta Ulysses, kojoj će ovo biti četrnaesta sezona igranja.

Foto: www.ulysses.hr
Foto: www.ulysses.hr

Ovogodišnji drugi premijerni naslov je “Sprovod u Theresienburgu” Miroslava Krleže u režiji i koreografiji Staše Zurovca. Riječ je o glazbeno-plesnoj drami nastaloj u koprodukciji sa Splitskim ljetom.

Bogati program u kolovozu otvaraju koncerti Rade Šerbedžije, Miroslava Tadića i Vlatka Stefanovskog te Amire Medunjanin, uz gostovanje predstave “Cabaret Brecht – Zadrživi uspon Artura Uija” u režiji Lenke Udovički na Splitskom ljetu.

U kolovozu se nastavljaju reprizne izvedbe prošlogodišnjih premijernih naslova poput “Shakespearea u Kremlju” Ive Štivičića, u režiji umjetničke ravnateljice Kazališta Ulysses Lenke Udovički, te “Pokojnika” Branislava Nušića.

Sezona na Brijunima završava uz gostovanje Ateljea 212 iz Beograda s dva naslova. Riječ je o predstavama “Bog masakra” Jasmine Reze u režiji Alise Stojanović i “Misery” Stephena Kinga, u režiji Petra Popovića.

Sam kraj sezone označit će gostujuće izvedbe “Kralja Leara” u režiji Lenke Udovički 29. i 30. kolovoza 2014. na Srđu u Dubrovniku, u sklopu Dubrovačkih ljetnih igra.

Program 14. Ulyssesove sezone dostupan je na vebnoj stranici www.ulysses.hr, gdje se mogu izvršiti i rezervacije te kupnje karata.

Be social

Komentari