boris bućan
25. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 3 minute Boris Bućan, jedan od najvećih suvremenih hrvatskih slikara preminuo je 18. svibnja u 77. godini, a u nastavku donosimo pregled njegovih najpoznatijih djela.

tina turner
24. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nakon duge i teške bolesti u 83. godini napustila nas je kraljica rock n’ rolla Tina Turner.

Glazba

Kim Deal napustila Pixiese!

Foto: facebook.com/pixies
Vrijeme čitanja: < 1 minute
Foto: facebook.com/pixies
Foto: facebook.com/pixies

Članovi američke institucije alternativnog rocka Pixies objavili su putem svoje službene Facebook stranice priopćenje da je basistica Kim Deal odlučila napustiti bend. Bend osnovan 1986. godine djelovao je cijelu karijeru u istom sastavu, a izdali su četiri izuzetno hvaljena i utjecajna studijska albuma. Od 1993. godine do 2004. godine nisu djelovali, kada su ponovno okupljeni na turnejama u cijelosti izvodili spomenute albume. Zadnjih godina bili su na pauzi, a preostali članovi Francis Black, Joey Santiago i David Lovering izjavili su da će Kim uvijek ostati dio benda.
Hoće li i kako će uopće bend nastaviti dalje s djelovanjem nije poznato, jer teško će zamijeniti karizmatičnu Kim kao vokalisticu na Gigantic ili njen bas na Debaser.Kim je trenutno na turneji sa svojim drugim bendom, The Breeders, a nije se još izjasnila o svom napuštanju Pixiesa.

(Visited 127 times, 1 visits today)
Be social

Komentari