Istaknuto
21.04.2021.

Vrijeme čitanja: 3 minute Nova glazba ovog tjedna donosi izbor od pet domaćih i regionalnih glazbenih noviteta za koje se može glasati do sljedeće srijede.

15.04.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Poslao sam nekoliko bendova upit jesu li spremni platiti mi 50 kuna za iskrenu recenziju. Čekam ponude. Čini se da nije samo jeziku svejedno.

Film

Kino Gaj slavi Dan neovisnih kina, predstavlja nove naslove i varaždinski Filmski klub

04.11.2018. Ziher.hrFoto: press Kino Gaj / "Utoya, 22. srpnja"
Vrijeme čitanja: 2 minute

Kino Gaj nastavlja s odličnim programom i u tjednu kada se slavi Dan neovisnih kina (7. studeni). Nakon ponedjeljka (5. studenog), dana odmora, u utorak se u kinu prikazuju dva filma – Bohemian Rhapsody i dokumentarni Fahrenheit 11/9.

O Bohemian Rhapsody se već mnogo toga zna – priča o ljubavi, boli, prihvaćanju, sjajnoj glazbi i naravno Freddieju Mercuryju te grupi Queen. Fahrenheit 11/9 je novi dokumentarac Michaela Moorea koji preko provokativnog i komičnog pogleda sagledava vrijeme u kojem Amerikanci žive. Moore za film, koji je objavio uoči kongresnih izbora, kaže da istražuje dva najvažnija pitanja Trumpove ere: Kako je došlo do ovoga i kako se izlazi iz ovoga.

Srijeda je rezervirana za Dan neovisnih kina te tada možete besplatno pogledati dva filma – Karate Kid i Ponoćni Ekspres. U četvrtak dolaze dva nova naslova – Utoya, 22. srpnja i Što nas ne ubije.

Utoya, 22. srpnja je na ovogodišnjem Berlinaleu bio nominiran za glavnu nagradu Zlatnog medvjeda, a ova norveška triler-drama vraća nas sedam godina unatrag, na datum i otok iz naslova, gdje je pet stotina mladih ljudi u ljetnom kampu napadnuto od strane naoružanog desničarskog ekstremista. Redatelj Erik Poppe usudio se o stravičnim događajima toga ljeta snimiti film.

Što nas ne ubije je dugoočekivani triler snimljen po istoimenoj knjizi Davida Lagercrantza, koji će kao i roman, zadirati u bolne i aktualne teme prateći protagonisticu Lisbeth Salander (Claire Foy).

Filmski klub Kina Gaj

U petak Kino Gaj otvara i Filmski klub o kojem ćemo uskoro doznati nešto više, a za početak stvaranja jedne filmofilske zajednice u Varaždinu gledat ćemo projekciju kultnog klasika Isijavanje u režiji Stanleyja Kubricka.

Za vikend, u subotu i nedjelju (10. i 11. studenog) ponavlja se gradivo uz navedene filmove i animirani Grinch koji se nakon punih 18 godina vraća na veliko platno u novom ruhu.

Cijena karte za filmove unutar programa je 20 kuna, Isijavanje 15 kuna, a projekcije na Dan neovisnih kina su besplatne.

(Visited 152 times, 2 visits today)

Komentari