Istaknuto
27.11.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Vlada Republike Hrvatske odlučila je odbiti prijedlog o smanjenju stope PDV-a s 25% na 5% na menstrualne potrepštine i to ne jednom, već dva puta!

24.11.2021.

Vrijeme čitanja: 3 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

Film

Kino Gaj slavi Dan neovisnih kina, predstavlja nove naslove i varaždinski Filmski klub

04.11.2018. Ziher.hrFoto: press Kino Gaj / "Utoya, 22. srpnja"
Vrijeme čitanja: 2 minute

Kino Gaj nastavlja s odličnim programom i u tjednu kada se slavi Dan neovisnih kina (7. studeni). Nakon ponedjeljka (5. studenog), dana odmora, u utorak se u kinu prikazuju dva filma – Bohemian Rhapsody i dokumentarni Fahrenheit 11/9.

O Bohemian Rhapsody se već mnogo toga zna – priča o ljubavi, boli, prihvaćanju, sjajnoj glazbi i naravno Freddieju Mercuryju te grupi Queen. Fahrenheit 11/9 je novi dokumentarac Michaela Moorea koji preko provokativnog i komičnog pogleda sagledava vrijeme u kojem Amerikanci žive. Moore za film, koji je objavio uoči kongresnih izbora, kaže da istražuje dva najvažnija pitanja Trumpove ere: Kako je došlo do ovoga i kako se izlazi iz ovoga.

Srijeda je rezervirana za Dan neovisnih kina te tada možete besplatno pogledati dva filma – Karate Kid i Ponoćni Ekspres. U četvrtak dolaze dva nova naslova – Utoya, 22. srpnja i Što nas ne ubije.

Utoya, 22. srpnja je na ovogodišnjem Berlinaleu bio nominiran za glavnu nagradu Zlatnog medvjeda, a ova norveška triler-drama vraća nas sedam godina unatrag, na datum i otok iz naslova, gdje je pet stotina mladih ljudi u ljetnom kampu napadnuto od strane naoružanog desničarskog ekstremista. Redatelj Erik Poppe usudio se o stravičnim događajima toga ljeta snimiti film.

Što nas ne ubije je dugoočekivani triler snimljen po istoimenoj knjizi Davida Lagercrantza, koji će kao i roman, zadirati u bolne i aktualne teme prateći protagonisticu Lisbeth Salander (Claire Foy).

Filmski klub Kina Gaj

U petak Kino Gaj otvara i Filmski klub o kojem ćemo uskoro doznati nešto više, a za početak stvaranja jedne filmofilske zajednice u Varaždinu gledat ćemo projekciju kultnog klasika Isijavanje u režiji Stanleyja Kubricka.

Za vikend, u subotu i nedjelju (10. i 11. studenog) ponavlja se gradivo uz navedene filmove i animirani Grinch koji se nakon punih 18 godina vraća na veliko platno u novom ruhu.

Cijena karte za filmove unutar programa je 20 kuna, Isijavanje 15 kuna, a projekcije na Dan neovisnih kina su besplatne.

(Visited 172 times, 1 visits today)

Komentari