Istaknuto
20.02.2020.

Vrijeme čitanja: 7 minute Lijepa naša svakodnevico, o junačka populacijo internet komentatora - himna je izvedena.

19.02.2020.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta Ovog tjedna Ziherova nova pošiljka glazbenih singlova broji sedam kandidata za sing tjedna. Glasati možete do sljedeće srijede.

Izvedbene umjetnosti

U KNAP dolaze “Koltovi generala Pattona” Nine Škrabea

12.12.2016. Ziher.hr[Koltovi generala Pattona] Foto: www.knap.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Naši ili njihovi, crni ili bijeli, lijevi ili desni, bogati ili siromašni, domaći ili dotepenci? Kako su tajanstveni koltovi slavnog generala Pattona iz Drugog svjetskog rata optočeni bjelokosti dospjeli na daske KNAP-a u zagrebačku Peščenicu i je li njihov pucanj u ekstremno podijeljeno hrvatsko društvo bio u prazno, otkriva nova predstava “Koltovi generala Pattona“, prva ovosezonska premijera u KNAP-u. Predstava je nastala prema tekstu hrvatskog komediografa Nine Škrabea i u režiji legendarnog Georgija Para, a premijera je zakazana za 16. prosinca u 20 sati.

Dva umirovljena generala, novinarka žutog tiska, bivša balerina, modni stilist na cijeni, urednica vjerskog radijskog programa, ljevičarska aktivistica, lokalni tajkun, operna diva, vrhunski nogometni treneri i vrtićka teta samo su neki od istaknutih pripadnika hrvatskog društva i raznolikih karaktera, u koje se u burlesknom omnibusu s četiri priče virtuozno transformira glumački kvartet – Ana Marija Percaić, Sunčana Zelenika, Tomislav Martić i Mladen Vasary, netom ovjenčan Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju sporednu mušku ulogu u predstavi “Malo morgen” kazališta KNAP.

Foto: www.knap.hr

Prema provjerenom receptu ‘smijeh je lijek’ 90-minutna satira na hrvatski način donosi niz vibrantnih zapleta i neočekivanih raspleta, i kritički i imaginativno, o besmislu i ludilu koji zbog radikalne podijeljenosti, neshvatljive netolerancije, netrpeljivosti i neopravdane mržnje vladaju u našem društvu, dok iza ugla vrebaju napeti koltovi, spremni da kao posljednji znak za uzbunu opale. Nakon premijere na rasporedu je još jedna izvedba 17. prosinca, a sljedeće se očekuju tijekom druge polovice siječnja.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Komentari