Glazba

Pročitajte koji nas koncerti čekaju u siječnju – Pozdrav Azri, Živo Blato…

Foto: facebook.com/sars
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: facebook.com/sars
Foto: facebook.com/sars

Novu godinu smo dočekali, od blagdanskih obroka se oporavljamo, a siječanj je standardno glazbeno aktivni mjesec. Izlazi velik broj albuma (jer nitko ne želi u prosincu izdavati album, svi čekaju novu sezonu), još veći broj singlova s kojima se želi dobiti pozornost (između ostalih, danas smo potpuno neočekivano dobili novu pjesmu Davida Bowiea koja najavljuje novi album “The Next Day”, te najavu novog singla Depeche Mode). Još uvijek se slažu razne ljestvice najboljih prošlogodišnjih albuma, pjesama, izvođača, festivala, twitter postova i svega ostalog što se može ikako evaluirati. A po čemu je siječanj posebice značajan, razna su predviđanja što nas sve ove godine čeka u glazbenom svijetu i industriji. Tko sve izdaje albume, tko ide na turneje, tko se oprašta, a tko vraća na scenu, tko će svirati na festivalima i bezbroj drugih veoma važnih pitanja.
U svemu tomu jedan dio je ipak zanemaren i slabašan, a to je koncertna ponuda. Neki su izdali album odmah poslije novogodišnje proslave, ali nitko ne ide na turneju u siječnju (za razliku od toga, već nam veljača donosi iznimno atraktivan koncertni mjesec). Izvukao sam nekoliko koncerata koji će se odvijati u siječnju na zagrebačkim pozornicama, a koje ne bi bilo loše posjetiti.
S.A.R.S. 
Mlada beogradska grupa iza koje su dva hvaljena studijska albuma (“S.A.R.S.” i “Perspektiva”) svira u Zagrebu prvi samostalni koncert nakon više od godinu dana. Zbog ogromnog interesa održat će dva klupska nastupa u KSET-u, 11. i 12. siječnja, na kojima će uz poznate hitove predstaviti i neke nove pjesme, prije no što odu u studio snimiti treći album. Karata još nešto ima, a ovakav show se ne propušta.
Luka Belani + Irena Žilić + Elephant & The Moon
Kantautorska večer u KSET-u 17. siječnja dovodi nam troje mladih i perspektivnih autora, a poveznica im je što svi troje pjevaju na engleskom. Luka Belani je već poznato ime na sceni, sa svoja dva iznimno hvaljena albuma “Changin’ Chapters” i “B-Side of My Mind” koji su bili visoko kotirani na ljestvicama najboljih albume. Irena i Petar a.k.a Elephant izvode akustični folk, a vrijedno je spomenuti da je Elephant & The Moon krajem prošle godine u 24 sata snimio cijeli album, “People sleeping in my heart”, koji možete besplatno skinuti sa njegove bandcamp stranice.
Pink Studio
Jedan od zanimljivijih i talentiranijih hrvatskih pop bendova mlađe generacije, Pink Studio, održat će u petak 18. siječnja koncert u Tvornici kulture na kojem će svirati stvari sa svoja dva hvaljena albuma, “Soundtrack za lutku” i “Pink album”. Karta je samo 25 kn za jednu bezbrižnu i rasplesanu pop večer.
Pozdrav Azri
Tradicionalno godišnje okupljanje 2/3 originalne postave Azre ove će godine biti 25. siječnja u Tvornici Kulture. Bubnjar Boris Leiner i basist Mišo Hrnjak izvest će hitove i klasike legendarne Azre, u tome će im pomoći brojni gosti, a da biste otkrili tko su oni, morate otići na koncert.
She Loves Pablo
Iste večeri, 25.1., u KSET-u će novi materijal predstaviti i mladi stone-rockeri She Loves Pablo. Debitantskialbum bio im je hvaljen, a nadamo se da dosta često izbivanje za scene znači da su snimili opake nove stvari.
Živo Blato
Ne znam u biti što reći o ovome. Vodit ću se onom starom narodnom da u životu treba sve proći. A i prošlogodišnji album “Live in Zagreb” je dobio zanimljive kritike. “Epohalni heavy metal” u Tvornici kulture 26. siječnja.

Be social

Komentari