Istaknuto
27.01.2021.

Vrijeme čitanja: 3 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

20.01.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Toliko je važno da zna da smo tu, da je čujemo i vidimo, da smo na njenoj strani, da uporno ponavljamo da žrtva nikada nije kriva i da ne postoji pravo vrijeme niti vremenski rok u kojem je trebalo prijaviti nasilje. Jedino pravo vrijeme je ono kada je žrtva spremna.

Izvedbene umjetnosti

Krimić “Tajna dvorca strave” premijerno u kazalištu Trešnja

25.04.2018. Ziher.hrFoto: www.kazaliste-tresnja.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Popularni krimić “Tajna dvorca strave” autora Roberta Arthura Jr., objavljen 1964. godine, dolazi na daske kazališta Trešnja u režiji Nine Kleflin. Predstava će premijerno biti izvedena 27. travnja. Priča je to o prijateljstvu, zajedništvu i odrastanju troje dječaka osnovnoškolske dobi. Po nalogu slavnog redatelja Alfreda Hitchcocka, koji traži idealnu lokaciju za svoj film, dječaci kreću u pustolovinu i otkrivanje zagonetki u napuštenoj kući u kojoj se navodno pojavljuju duhovi i sablasti. Radnja se zbiva sedamdesetih godina 20. stoljeća kada mladi detektivi, kako sami sebe nazivaju protagonisti priče, nisu mogli računati na pomoć tehnologije. Mogli su se samo osloniti na svoje ideje, znanje i pristup knjižnici.

“Drago mi je da sam imala priliku raditi dramatizaciju romana koji mi je bio jedan od najdražih u djetinjstvu, kod kojeg mi se posebno sviđalo što su dječaci uspjeli nadmudriti velikog Hitchcocka, te dokazati koliko su hrabri, pametni i spretni”, rekla je redateljica Nina Kleflin. “Veselim se predstavi jer će biti posebna atmosfera. Napravili smo skroz novi svijet koji uči djecu da oni koji možda ne izgledaju najbolje, nisu najhrabriji niti najpametniji mogu uspjeti u životu”, kazao je Luka Bulović koji u predstavi glumi Jupitera Jonesa.

Predstava “Tajna dvorca strave” istovremeno se obraća i djeci i odraslima. Naposljetku, pokazat će gledateljima da se ne treba bojati nepoznatog i da se vlastitim snagama može sve riješiti. Trojicu detektiva glumit će mladi Trešnjini glumci Luka Bulović, Matija Čigir i Silvio Mumelaš. Alfreda Hitchcocka utjelovit će Hrvoje Barišić, a u ostalim ulogama nastupaju Krunoslav Klabučar, Radovan Ruždjak, Kruno Bakota, Jure Radnić, Tvrtko Jurić i Vanda Vujanić Šušnjar.

Predstava je namijenjena publici starijoj od devet godina koju će potaknuti na kritičko promišljanje i rješavanje zagonetki zajedno s mladim detektivima. Scenograf predstave je Osman Arslanagić, kostimografkinja je Sara Lovrić Caparin, glazbu oblikuje Nikolina Belan, a rasvjetu Aleksandar Mondecar. Autor plakata je multimedijalni umjetnik Zdenko Bašić. Svi zainteresirani predstavu mogu pogledati 28. travnja i 5. svibnja.

(Visited 145 times, 3 visits today)

Komentari