Vizart

Mladi i uspješni: Slavni fotografi mlađi od 20

Foto: facebook.com/ Olivia Bee Photography
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: facebook.com/ Olivia Bee Photography
Foto: facebook.com/ Olivia Bee Photography

Ako je bavljenje fotografijom izazov,a svaka fotografija koja se snimi avantura izgleda da nitko ne može biti prikladniji fotograf nego mladi ljudi. Puni energije, na život i svijet gledaju drukčijim očima, i možda je baš u tom čar. Da prenesu drugima ono što ne mogu vidjeti, da im daju novu perspektivu svakodnevice. U poslijednjih par godina došlo je do photo-booma, svi fotografiraju, svi imaju dobru opremu, svi dijele fotografije… Stoga je teško odrediti najbolje fotografe, pa čak i broj mladih kvalitetnih fotografa raste iz dana u dan. Ipak samo se neki uspiju probiti do vrha. Svatko na svoj način.

Ovo je popis par mladih fotografa, najčešće samoukih, koji su ostavili svoj trag i uspjeli u ostvarenju svojih snova. Ima ih mnogo, Ziher je izdvojio za vas samo nekoliko u starosti do 20 godina.

1. OLIVIA BEE- 18

www.oliviabee.com

” Želim probuditi nostalgiju u svakome.” Kada je prvi put s 11 godina uzela fotoaparat u ruke zasigurno nije znala da će za samo 3 godine surađivati u velikoj kampanji za Converse. Nakon toga nije bilo kraja suradnjama s mladom curom iz Portlanda; Nike, Hermes, Fiat i mnogi drugi, a slavnom ju je proglasio sam New York Times. Zvuči kao san svake tinejdžerice. Međutim, Olivia tvrdi da je unatoč svim ljepotama njenog posla ponekad potrebno uložiti mnogo više kapaciteta nego što misli da ima. Inspirirana 60-ima i 70-ima, najdraži su joj motivi iz svakodnevnog života, sanjive slike lude mladosti u ružičastim tonovima.

Foto: facebook.com/ Olivia Bee photography
Foto: facebook.com/ Olivia Bee photography

2. ALEXANDRA SOPHIE – 20

Samouka fotografkinja iz Belforta u Francuskoj počela se baviti fotografijom nakon što je zbog bolesti morala prekinuti školovanje. Od tada započinje upravljati svojim svijetom u kojem vlada fotoaparat. Inspirirana životom, mirno promatrajući svijet, ali naoštrenog vida. Najdraže teme su joj snovi, djetinjstvo, krhkost. Kaže da fotoaparat koristi kao svjedok ljepote i oružje mira.

Foto: facebook.com/ Alexandra Sophie Photography
Foto: facebook.com/ Alexandra Sophie Photography

3. LUCIA PANG – 18

www.luciapang.com

Strastveno, s divljom maštom je zgrabila fotoaparat kada je shvatila da želi dokumentirati trenutke. Možemo zahvaliti njenoj slaboj mogućnosti memoriranja trenutaka, zbog koje se počela baviti fotografijom. Bitno joj je samo da trenutak ne ode u nepovrat. S 15 godina mlada Australka je osvojila nagradu YouthWeek People’s Choice foto-nagradu kao najmlađi natjecatelj. Od tada započinje suradnju s Teen Vogue, a blogerska platforma Tumblr je šalje na slavni njujorški tjedan mode 2012. Najviše se bavi modnom fotografijom.

Foto: facebook.com/ Lucia    Pang Photography
Foto: facebook.com/ Lucia Pang Photography

4. KATIE ELEANOR – 20

www.katieeleanor.com

Proslavila se s 19 godina, kada je započela ozbiljno s fotografijom. Kod Katie sve se vrti oko bajkovitih motiva, sjena i šumskih vila. Prije fotografiranja, prvo ima sliku osobe ili lika kojeg će ovjekovječiti fotografijom, tek nakon razvija ostalo- pozadinu, tehniku… Ideal i inspiraciju joj predstavlja ljepota starine iz 17. stoljeća. Njen pravi umjetnički izričaj je uspjela ostvariti odlaskom iz rodnog Kenta, na studij fotografije u London.

Foto: katieeleanor.com
Foto: katieeleanor.com

5. KYLE THOMPSON – 20

www.kylethompsonphotography.com

Disperzija. Iluzija. Prolaznost. Svaki put pomislim na navedene riječi kada pregledavam nevjerojatne fotografske konstrukcije talentiranog Kylea iz Chicaga.  Najdraži motivi su mu šume i napuštene kuće. Druženje s fotografijom započeo je s 19 godina. Što je još više nevjerojatno, osim njegovih zapanjujućih portreta u kojim se čini kao da je zaledio vrijeme, jest činjenica da se njegov talent razvio u samo 9 mjeseci. Kaže da svaku sliku iz glave mora dobro isplanirati da dobije konačan produkt, baš onako kao što ga je zamislio. Nakon dvije godine na neko vrijeme je zaledio fakultetske obveze i posvetio se umjetnosti. Hrabro, ali do sada nije požalio.

Foto:kylethompsonphotography.com
Foto:kylethompsonphotography.com

 

 

Be social

Komentari