Film

Pokušajte hakirati u sustav koji kontrolira Jurassic Park!

Foto: facebook.com
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Prošlo je 20 godina otkako je u kina stigao film Jurassic Park. Dok iščekujemo novi dio serijala Jurassic World predviđen za sredinu iduće godine, programer Tully Robinson osvježio nam je sjećanje te napravio stranicu na kojoj se nalazi operativni sustav nazvan Jurassic Systems, koji replicira operativni sustav korišten u filmu.

Scena koju sustav oživljava je pokušaj Samuela Jacksona, ili lika Raya Arnolda, da uđe u sistem, no ne uspijeva zbog sigurnosnih mjera koje je postavio Dennis Nedry. Nakon što je triput pokušao dobiti pristup, sistem se zaključava, a ekran se ispunjava rečenicom „You didn’t say the magic word“, dok se na susjednom ekranu Nedryjeva glava na Elvisovom tijelu ruga i ponavlja tu rečenicu. Sada i vi možete iskušati kako je to biti isfrustriran dok se Nedry izruguje, a opasnost od raptora raste.

Rekreacija je interaktivna, a postoji pet komandi s kojima se možemo igrati. Kod je open-source, a dostupan je na stranici Github.

Stranici možete pristupiti ovdje: http://jurassicsystems.com/

Podsjetit ćemo ovom prilikom da je novi nastavak Jurassic World najavljen za 2015. godinu, a režirat će ga Colin Trevorrow. Možda će za dvadeset godina otada netko rekreirati naše „zastarjele“ programe, možda čak i s Elvisovim tijelom.

Be social

Komentari