Istaknuto
20.01.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

20.01.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Toliko je važno da zna da smo tu, da je čujemo i vidimo, da smo na njenoj strani, da uporno ponavljamo da žrtva nikada nije kriva i da ne postoji pravo vrijeme niti vremenski rok u kojem je trebalo prijaviti nasilje. Jedino pravo vrijeme je ono kada je žrtva spremna.

Glazba

Nipplepeople objavio odličan remix Mayalesove pjesme “Most”

21.06.2018. Tim HrvaćaninFoto: Aquarius Records
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Aquarius Records objavio je Nipplepeopleov remix Mayalesove pjesme Most s njihovog prošlogodišnjeg hvaljenog i nagrađivanog studijskog albuma “Simbol za sunce“. Članove ovih sastava povezuje dugogodišnje prijateljstvo koje su okrunili ovom dosta logičnom i prirodnom glazbenom suradnjom. Sanjiva balada u Nipplepeopleovom je aranžmanu dobila plesni ritam spreman da osvoji radijske valove i klubove, a gitarske dionice Vlade Mirčete zamijenili su karakteristični synth zvukovi maskiranog elektroničnog dvojca.

“Dugo smo prijatelji, a prije desetak godina, prije nego što je Nipplepeople nastao, surađivali smo na nekim stvarima. Kako je Nipplepeople počeo s radom, tako je krenuo i povratnički Mayales 2. Dosta smo se međusobno konzultirali, kako se njima sviđa to što smo mi počeli slagati, kako se nama sviđa to što su oni počeli slagati. Cijelo vrijeme smo u nekom suživotu, ako se mogu tako izraziti. Sada su našli malo slobodnog vremena za ovaj remix. Dopustili smo im da sami izaberu pjesmu s albuma, nekako je uži krug pao na Most i Malenu. Na kraju je Most remixiran”, ispričao nam je o pozadini suradnje autor pjesme Petar Beluhan.

Remix je izašao uoči koncerta Mayalesa 14. srpnja u Muzeju suvremene umjetnosti u sklopu programa Ljeto u MSU, no Beluhan napominje da takav zvuk nećemo moći čuti na koncertima. Nedavno je bilo najavljeno i Ljetno Yammatovo na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku na kojem će Mayales zasvirati zajedno s Pips, Chips & Videoclips. Nipplepeople očekuje bogato festivalsko ljeto i može ih se uloviti, između ostalog, na Tabor Film Festivalu i EXIT festivalu.

-> Izvještaj – Mayales u Varaždinu: Simbol za izvrsnost

Osim remixa, poslušajte i live izvedbu pjesme Most snimljenu na Katran sessionu u režiji Radislava Jovanova Gonza i tonskoj obradi Pavle Miholjevića i Jure Ferine.

(Visited 211 times, 1 visits today)

Komentari