Istaknuto
09.12.2019.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta Jarun će u lipnju 2020. prodrmati 15. izdanje INmusic festivala, a prvo udarno ime upravo je objavljeno - na zagrebačko more dolaze legendarni Deftones!

04.12.2019.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta Nova runda domaćih i regionalnih glazbenih noviteta za koje možete glasati je otvorena. Poslušajte i nekoliko stranih preporuka friških singlova.

Glazba

Noise/post punk večer Impulse festivala uz ###, Rašpu i ESC Life

15.02.2017. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 3 minute

Ovogodišnji riječki Impulse festival u tradicionalnom stilu nam nudi šarolik glazbeno-filmsko-kulturni program, pa ćemo tako imati priliku prisustvovati koncertu Swansa te vidjeti brojne radionice i dokumentarne filmove. Finalnu večer, 31. ožujka, obilježit će noise/post punk večer koja će se održati u Omladinskom kulturnom centru Palach, a na pozornicu dolaze tri domaća benda: ###, Rašpa i ESC Life.

Foto: www.facebook.com

Poznati po svojoj opsesivnoj ljubavi prema filmu i napuštenim prostorima, ###, sisački instrumentalni noise outfit je u ljeto 2015. godine studio legendarnog producenta Zarkoffa prebacio u okupirano kino Zvezda u samom središtu Beograda. Okupivši stare i nove prijatelje iz legendarnih bendova VVhile, Mnjenje i Ti, u četiri dana snimili su furiozan, glasan i jezgrovit materijal s mnoštvom instrumentalnih slojeva. Materijal su proslijedili svom dugogodišnjem suradniku Naranči (Esc Life, Hemendex) koji je u svojoj majstorskoj maniri reinterpretirao beogradski materijal A strane vinyla i napisao njihove elektroničke pandane za B stranu.

Digitalno izdanje izlazi krajem 2015. godine, žanje niz dobrih kritika i zasjeda na mnoge top liste te godine. 2017. godine, u vlastitom izdanju napokon izlazi „Svjetlo“ u formi 10” vinyla limitiranih na 220 primjeraka, uz dodatnih ekstra-limitiranih 30 komada, a sve skupa je oblikovano, tiskano i upakirano rukama i prešama dvojca This Town Needs Posters, također gostiju ovogodišnjeg Impulsea. Na riječkoj promociji „Svjetla“, ### sviraju u Palachu uz goste sa scene, a za VJ-ing je zadužen Hrvoje (This Town Needs Posters).

Foto: Erik Paladin Photography

Rašpa je bend nastao zamrzavanjem aktivnosti [mandelbrot set] te Very Expensive Porno Movie. Suočeni s groznom budućnošću praćenja turskih sapunica, gledanja RTL Kockice i klađenja na tekme prve HNL, Raul, Bodo i Željko lupili su šakom o stol i krenuli od nule. Dobro ne baš od nule, ali od doma prema prostoriji za probe, sigurno da. Odmah se znalo da će bit bučno i glasno, a kasnije se sve iskristaliziralo kad je Grga pogledao njihov nastup na Ri Rocku! Zagledao se čovjek dobro i vidio sebe gore na stageu. Kad su se bolje zagledali, i oni su vidjeli njega gore skupa s njima. Tako je Rašpa dobila svoj definitivni oblik tj. double duo. Nije glazba za ples, ali nakon slušanja plesat ćete sentiše i na Dead Kennedys.

Foto: www.facebook.com

ESC Life postoji od jeseni 2013. i čine ga iskusni glazbenici koji više od desetljeća sviraju na alternativnoj sceni. Ponikli iz bendova potpuno različitih glazbenih usmjerenja, željeli su bend koji bi povezao njihovu ljubav prema jednostavnim i zaraznim pop melodijama te distorziranim gitarama. Kritika i publika zvuk benda često povezuje s očitim utjecajem indie rock scene osamdesetih i devedesetih godina – od Pixies, Sebadoh, Superchunk, Husker Du, Dinosaur Jr. pa do aktualnih The Hold Steady i Yuck. Prvi album (Access All Areas) je izašao u svibnju 2015., a objavljen je na na crnom i crvenom vinilu te na CD-u u izdanju nezavisne etikete PDV Records. ESC Life trenutačno priprema 7“ vinil koji izlazi u proljeće 2017. i paralelno radi na drugom albumu, čije se pjesme već mogu čuti na nastupima.

Ulaz se otvara u 21:00 h, a ulaznice po cijeni od 30 kuna, odnosno 35 kuna na dan koncerta, su dostupne u Dallas Music Shopu i putem sustava Entrio.

(Visited 162 times, 1 visits today)

Komentari