nova glazba
28. siječnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

očekujemo
31. prosinca 2022.

Vrijeme čitanja: 20 minute Dora 2023 održat će se u Opatiji 11. veljače, a Vedran, Eva, Patrk i Helena otkrili su što očekuju od 18 odabranih kandidata.

Glazba

Nova glazba: tam, Isabelle, proto tip, Nina Badrić i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova glazba i ovoga tjedna donosi izbor najzanimljivijih novih singlova po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca, koji bira naša glazbena redakcija, automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Pobjednički singl prošlog tjedna ima Lucija Šerbedžija s pjesmom Vodi me.

Domaće snage ovog tjedna odmjerit će Isabelle, Nina Badrić, Saša Lozar, prototip i tam.

Aktualnosti u svijetu strane glazbe možete pratiti u našoj rubrici Mjesečna Doza Popa.

Domaća i regionalna scena

Isabelle – Poljubac

Vrijeme je za neki novi početak na domaćoj sceni, a takve Nova glazba uvijek toplo dočeka. Nakon povratka iz Frankfurta, mlada Isabelle pripremila nam je singl Poljubac. Autorica je stihova, a suradnik Mate Ponjević autor je glazbe. Toni Tkalec zaslužan je za produkciju, a za instrumente cijela sila domaćih glazbenih snaga. Poljubac izlazi za yem, a  režiju ovog šarenog i dojmljivog spota potpisuje Renata Lučić.

Nina Badrić – Pamtim

Nine Badrić sam se naslušao u mlađim danima, ali joj proteklog desetljeća nisam pridodavao previše pažnje. Od drugih je je slušatelja dobila i dovoljno. Ja sam se vraćao starijem, boljem materijalu. S novom pjesmom, Pamtim, čujem te neke prije slušane i već otpjevane, voljene strukture, sentimente i detalje. Time se cijela priča nekako pokušava dodatno zaokružiti.

Pamtim je najavni singl nadolazeće kompilacije najboljih hitova „Dani i godine”, koji će biti objavljen 10. prosinca., a činit će ga uspješnice nastale od 2014. do danas. Nakon posljednjeg singla Ja još uvijek imam istu želju, koji mi je bez obzira na nepobitan radijski uspjeh bio bezvezan, Pamtim dolazi kao lijek. Partner u zločinu, uobičajeno, Nini je Predrag Martinjak.

proto tip – krećem se

Nakon uistinu uznemirujuće, ali bolno dojmljive i stvarne, kako ovde iz kolovoza, a kojom su proto tip najavili svoj prvijenac, s krećem se prikazuju sasvim drugačiju stranu benda i svog zvuka. proto tip je beogradski peteročlani bend kojem morate dati šansu.

Saša Lozar – Daleko od raja

Ne znam gdje da smjestim Sašu Lozara na našoj sceni, ali jedno je sigurno, on može zaista mnogo toga. I zašto onda ne napraviti nešto jače? Daleko od raja je neki pokušaj Becka, ali bez lirske kreativnosti, cilja ili pamtljivosti. Ako su cilj radio stanice i zaraznost… To je valjda ostvareno. Glazbu i produkciju potpisuje već spomenuti Predrag Martinjak. Daleko od raja je najavni singl Sašinog trećeg studijskog izdanja „SAN” na kojem se, uz niz do sada izdanih singlica, nalazi i pjesma Fantastično koju je napisao Dino Dvornik. S albuma najviše zapinje odlična Dopusti. 

tam – usne uz rebra (nanana)

Ovogodišnji Spotify Wrapped se još nije ni približno ohladio, niti maknuo s vaših storija, a sve popularnija srpska pjevačica i kantautorica tam izbacuje još jedan fantastičan singl vrijedan niza ponovnih slušanja. Da sam junkie za pop i elektroniku nije novost, ali nisam bio spreman na nešto ovoliko dobro i seksi. Koliko god ne volim uspoređivati glazbu s naših prostora sa svjetskom scenom, nemojte zamjeriti, ovakve stvari ne bih očekivao od umjetnika iz regije, već svjetskih pop heroina kojima podloge rade producenti plaćeni u milijunskim iznosima.

Glazbu za novi singl usne uz rebra (nanana) potpisuju tam (Tamara Popović), pocket palma (Anja Papa i Luka Vidović) i Fantom (Petar Wagner), aranžman i produkciju pocketići i Fantom, a tekst sama tam. Uživajte u ovim senzualnim bitovima i vokalima, nemojte se sramiti ako poslušate 50-ak puta. Možemo biti sretni da imamo ovako hrabra imena koja ne igraju na sigurno, već rade glazbu kakva se njima sluša i kakva je njima cool.

Novu glazbu ovaj je tjedan birao Patrik Horvat.

(Visited 217 times, 2 visits today)
Be social

Komentari