Glazba

Mjesečna doza popa: Adele, Beyoncé, Taylor Swift, Beach House i drugi

Vrijeme čitanja: 3 minute

Listopad i njegova Mjesečna doza popa još uvijek su mi u ušima, a kako se godina primiče kraju u starim popisima pjesama nalazim malo utjehe. Međutim, vrijeme je da i vas i sebe osvježim i da čujemo što nam je ponudio studeni. Vjerujte mi, bit će ovo bogata Doza.

Taylor Swift i „Red (Taylor’s Version)”

Drugo re-izdanje Taylor Swift, „Red (Taylor’s Version)”, ove nas jeseni, odnosno zime, vodi poznatim hitovima i omiljenim pjesmama za dušu, ali u novom ruhu, s poboljšanim prepjevima i nekoliko iznenađenja. Cijelo izdanje ima čak 30 pjesama, a među novitetima nalazi se i Nothing New (suradnja s Phoebe Bridgers), I Bet You Think About Me (suradnja s Chrisom Stapletonom) i 10 minuta duga verzija, sada već legendarne, All Too Well.

Taylorina moć prenošenja uspomena i osjećaja u najmanje detalje koje slušatelj može osjetiti i s kojima se može povezati, već tada je zauzimala velike razmjere. S godinama nam je svakim novim albumom dokazivala da može više i bolje. Ovo re-izdanje zaokružuje priču važnog albuma i za Pop i za Country, s kojim je Swift svojevremeno uspješno započela prelazak u Pop žanr i to crossover hitovima poput We Are Never Ever Getting Back Together, 22 i I Knew You Were Trouble.

“Sing me any song, baby, it’s a hit”

Ako bih morao opisati studeni, bila bi to riječ zarazan. Zapelo mi je mnogo pjesama i ne mogu ih se riješiti. Avril Lavigne konačno ima dobar singl i zadovoljavajući povratak na scenuStvar se zove Bite Me i podsjeća na sve one slatke hitove u kojima smo uživali 2007. kad je harala albumom „The Best Damn Thing”, ali i na klasike s prva dva albuma. Foxes priprema novi album „The Kick” koji izlazi 11. veljače 2022., a na Dozi nađite Sky Love. 

KAYTRANADA ima novi prekrasan EP „Intimidated”, a istoimena pjesma s H.E.R. uvrštena je na Dozu. Genijalna Kali Uchis počastila je s dvije nove singlice, Bad Life s Omarom Apollom i Another Day In America s Ozunom. Danska hit-makerica , čije sam stihove citirao u podnaslovu, najavljuje treći album „Motordrome” koji željno iščekujemo do 28. siječnja 2022.

Predstavnici Belgije na ovogodišnjem Eurosongu, Hooverphonic, imaju novi singl u njihovom stilu, a zove se Lift Me Up.

Naravno, tu su i Silk Sonic, čiji je novi album „An Evening With Silk Sonic” poslušao i recenzirao naš Igor Jurilj. Meni se posebno svidjela Put On a Smile, a za cijeli album bih rekao da je morao biti malo duži i tematski širi da bi dugoročno bio značajan.

Velike dive su počastile

Adele i njen novi album 30”, kojim sam se pozabavio u nedavnoj recenziji, svakim mi novim slušanjem ostavljaju sve dublji utisak. Samo pustim glas i dam glazbi da me izliječi. Logično, nisam ni Dozu poštedio njezinih glazbenih dostignuća.

Adelina vječna inspiracija, Beyoncé, oduševila je novim singlom Be Alive za film „King Richard”. Nova stvar miks je Rocka i R&B-a, jedna je od njenih najuzbudljivijih pjesama još od velikog albuma „Lemonade”. Film dokumentira životnu priču Richarda Williamsa, oca slavnih tenisačica, sestara Williams. Beyoncé je s obzirom na iskustvo jednake podrške, treninga i involviranosti roditelja u karijeru, savršen odabir za ovu pjesmu. Richarda Williamsa odglumio je Will Smith.

Christina Aguilera ima novi singl Somos Nada kojim nastavlja pripremati obožavatelje na izlazak njenog drugog albuma na španjolskom.

Što ima izvan popa?

Jedna od većih vijesti u studenom bila je najava „Once Twice Melody”, osmog albuma američkog Dream pop dua Beach House. Osim što ih kolegica Eva i ja pokušavamo uloviti na Primaveri nadogradnjom festivalske ulaznice, ova nas je vijesti još dodatno “nabrijala”. Novi album izlazit će u četiri poglavlja (prvo je već vani), a cjelokupno izdanje slušamo od 18. veljače 2022.

Engleska mlada nada Alfie Templeman ima novi singl 3D Feelings koji ne mogu izbaciti iz glave danima. Iskreno, kao i svaki drugi njegov singl. Svjetla budućnost ovom mladiću. FOALS uobičajeno žare i pale i najavljuju još jedno novo izdanje, koje očekujemo 2022., a najavni singl se zove Wake Me Up.

Mjesečna doza popa u studenom progledala je kroz prste i imenima kao što su Baby Queen, Bonobo, Cat Power, CXLOE, Dijon, FKA Twigs, GRAACE, Kacey Musgraves, LANY, Little Mix, No Rome, Rosalía, Stereophonics, The Weeknd i drugi.

Sljedeća Mjesečna doza popa izaći će 2022. za prosinac. Čitat ćemo se u međuvremenu još nekoliko puta, ali unaprijed želim svako dobro svima koji nas prate. Pazite na sebe i na druge, uživajte u najavljenim pahuljama, adventu i životu.

Be social

Komentari