nova glazba
28. siječnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

očekujemo
31. prosinca 2022.

Vrijeme čitanja: 20 minute Dora 2023 održat će se u Opatiji 11. veljače, a Vedran, Eva, Patrk i Helena otkrili su što očekuju od 18 odabranih kandidata.

Glazba

Nova glazba: Radioactive Boy Scout, Flaner i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova glazba i ovog tjedna predstavlja najnovije glazbene novitete domaće i regionalne scene po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca, koji bira naša glazbena redakcija, automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Pobjednički singl prošlog tjedna ima Litl Itali s pjesmom Ribe su na brodu.

Ovog tjedna snage će odmjeriti Zimizelen, Flaner, Boris Štok, Radioactive Boy Scout i Mangroove.

Aktualnosti u svijetu strane glazbe možete pratiti u našoj rubrici Mjesečna Doza Popa.

Domaći singlovi

Zimizelen – Zamisli

Zimizelen odgađa dolazak proljeća novim singlom Zamisli. Maglovit i pomalo ritualan ugođaj upotpunjen poetičnim mislima dodatno obogaćuje smioni aranžman, sve jasnije ocrtavajući siluetu novog albuma koji ćemo imati prilike slušati već ove godine.

Flaner – Stvari

Križevačko-zagrebački alternativni rock bend Flaner objavio je prvi singl Stvari, kojim ujedno najavljuje i debi album. Tekst i glazbu potpisuje Luka Baričević, aranžman zajednički Flaner, za produkciju su odgovorni Toni Tkalec (Penthouse Studio) i Borna Jaklenec (Flaner), miks i mastering potpisuje Toni Tkalec, a ilustraciju i animaciju Ivan Ivanović (Heresy Design).

Boris Štok – Netko poput nas

Boris Štok singlom Netko poput nas najavljuje rad na novom albumu, kojim poručuje kako možemo očekivati promjene u zvuku u odnosu na dosadašnje radove.

Radioactive Boy Scout – Castaway

Radioactive Boy Scout je novi glazbeni projekt Nikše Lovrinića, dobro poznatog zagrebačkoj alternativnoj sceni, a singlom Castaway skreće pažnju na nadolazeći album koji će ugledati svjetlo dana 22. veljače. Pjesma je snimljena u Rattus Rattus studiju u Zagrebu gdje je napravljen i mix pod palicom Borbena Dallasa, dok je master završio Carl Saff u SAD-u.

Mangroove – Dobar plan

Nakon brojnih priznanja Je Veux i zanimljivog albuma Tonija Starešinića, Mangroove nastavlja s radom i predstavlja novi singl Dobar plan. Glazbu potpisuje dobro uhodani dvojac Veverec- Starešinić, tekst Željka Veverec dok je aranžman zajednička igra benda.

 

Ovotjednu Novu glazbu birala je Helena Kezerić.

(Visited 66 times, 1 visits today)
Be social

Komentari