Glazba

Nova glazba: Noelle, Chasing Nord i drugi

NOVA GLAZBA
Vrijeme čitanja: 2 minute

U poznatom formatu u 2023. godini nastavljamo na tjednoj bazi predstavljati najnovije glazbene novitete domaće i regionalne scene po izboru glazbene redakcije, ali uz par noviteta.

Glasovanje za singl tjedna od sada traje od subote do subote, a svaki redakcijski pobjednički singl tjedna ući će u izbor za singl mjeseca, koji će dalje izglasati naša glazbena redakcija. Izvođače s pobjedničkim singlom mjeseca ćemo ugostiti u brzopoteznom intervjuu, a njihov singl automatski ulazi u konkurenciju za singl godine.

Da ne bi ispalo da vaši glasovi nemaju neku daljnju svrhu, glasove publike u tjednom glasovanju također ćemo zbrajati i pobjednik će biti proglašen. Pratit ćemo glasove iz mjeseca u mjesec, a na kraju godine ćemo objaviti anketu za singla godine po izboru publike. I vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Ovog tjedna za rubriku Nova glazba snage će odmjeriti Noelle, U pol’ 9 kod Sabe, Chasing Nord, cura i dečko, The Bastardz & Zdenka Kovačiček te Dunja Knebl & Adam Semijalac.

Ovotjedna nova glazba – domaći singlovi

Noelle – Bye bye

Osječka glazbenica i plesačica Noelle objavila je video za svoj novi singl Bye Bye, koji nije prošao selekciju strogog Dorinog žirija, ali zato pjesma lagano pronalazi svoj put do publike kroz sve intenzivniji airplay.

U pol’ 9 kod Sabe – Ne ostavljaj me nježno

Singl Ne ostavljaj me nježno, kao i cijeli nadolazeći četvrti album U pol’ 9 kod Sabe rezultat je suradnje Ane Opalić i Martine Zvonić s producentom Konradom Mulvajem. Spot je snimljen u snježnom i hladnom New Yorku protekle zime a svojom atmosferom dočarava nam osjećaj izmještenosti pri rastanku.

Chasing Nord – Last Rain on Earth

Chasing Nord novim singlom Last Rain on Earth predstavljaju svoj novi istoimeni album. Premijerna koncertna promocija bit će u subotu 18. veljače u Domu sportova, na 8. izdanju spektakla znanog kao AntiValentinovo.

Cura i dečko – Ljubav je ljubav

Osebujni glazbeno-zaljubljeni par cura i dečko (Vanesa Petrac i Ivan Marojević) poklanjaju pjesmu Ljubav je ljubav kao praktični poklon za normalizaciju queer ljubavi, rodnih identiteta i otvaranje vrata istima – prema mainstreamu.

The Bastardz & Zdenka Kovačiček – Mama Funky

Mama Funky nova je pjesma grupe The Bastardz u kojoj se bendu pridružila neponovljiva Zdenka Kovačiček. Singl je objavljen u suradnji diskografskih kuća Aquarius Records i Dancing Bear.

Dunja Knebl & Adam Semijalac – Cug mašina je genula

Dunja Knebl i Adam Semijalac snimili su zajednički album „Moje srce se reskoli” koji je istovremeno podsjetnik na stare slabo poznate pjesme iz hrvatske baštine, no tema rata je u međuvremenu postala još aktualnija u odnosu na vrijeme prije tri godine kad je Dunja započela rad na ovom projektu. Pjesma s album pod nazivom Cug mašina je genula datira iz Prvog svjetskog rata, a obrađena je prema notnom zapisu iz zbirke „Pučke popijevke Hrvata iz okolice Velike Kaniže, Zrinski, Čakovec” (1974).

 

Novu glazbu bira Helena Kezerić.

Be social

Komentari