nova glazba
4. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

novo u kinu
1. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 4 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled što je novih naslova u kinu u friško načetom mjesecu.

Glazba

Nova glazba: Plazmatick, Jana Vuković, Sacher i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Pobjednički singl prošlog tjedna Kad sve more prekrije (Poljubi me) ima Vedran Mičetić.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Plazmatick, Jana Vuković, Vatra, SACHERLillian’s Gish, Vizelj i Pokle.

Strane preporuke za slušanje su Bruce Springsteen, Gorillaz, Janelle Monae, Sufjan Stevens i The Flaming Lips.

Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Domaća i regionalna glazba

Plazmatick – Dim/Smoke

Povodom objave povratničkog albuma „Hrđava vremena” Plazmatick je objavio novi singl Dim. Album je nastao još 2013. godine, a dostupan je u digitalnom izdanju i limitiranoj vinilnoj nakladi od 100 primjeraka.

Jana Vuković – Poslednji put

Mlada beogradska kantautorica Jana Vuković protekli je tjedan objavila čak tri pjesme koje se nalaze na njezinom EP-ju „Krila od papira”, a za našu listu ovog tjedna izbor je pao na Poslednji put.

Vatra – Carstvo Sunca

Vatra pjesmom Carstvo sunca najavljuje svoj koncert u zagrebačkom klubu Boogaloo 25. rujna što će ujedno biti i njihov prvi klupski koncert nakon trogodišnje pauze. Glazbu i tekst potpisuje Ivan Dečak, a za aranžman je zaslužan cijeli bend.

SACHER – Mornar (koji je iznevjerio more)

Mornar je peta po redu pjesma s albuma „Biser, ambra, jantar” sastava Sacher čiji tekst i glazbu potpisuje Srđan Sacher, a režiju spota Branka Sacher.

Lillian’s Gish – No Glory

Lillian’s Gish novi je projekt karlovačkog kantautora Brune Šlata koji je dosad djelovao pod imenom Ichabod. Zaokret u karijeri predstavlja pjesmom No Glory koja je dobila i svoj videospot čiji su redatelji Bruno Šlat i Pavle Kocanjer.

Vizelj – Ne vidim te od dima

Trojac iz Beograda, Vizelj, objavio je singl Ne vidim te od dima kojim najavljuju svoj drugi album, ali i novi zvuk. Videopot za pjesmu nastajao je na različitim beogradskim lokacijama, a za njega su zaslužni Andrea Tešanović i Vladislav Andrejević.

Pokle – Twingo

Riječki Pokle svoju novu pjesmu i spot Twingo posvetio je kultnom automobilu Renault Twingo čime najavljuje i novi album. Režiju i kameru spota potpisuje Max Kostelac kojemu se za editing pridružio Luka Poklepović.

Strana glazba – preporuke za slušati

Bruce Springsteen – Letter To You

Novi singl Brucea Springsteena najavljuje izlazak istoimenog studijskog albuma 23. listopada, a koji će biti 20. po redu Springsteenov album u karijeri.

Gorillaz – Strange Timez ft. Robert Smith

Glazbeni projekt sastava Gorillaz pod nazivom „Song Machine” dobio je svoj šesti nstavak Strange Timez koja je nastala u suradnji s Robertom Smithom.

Janelle Monae – Turntables

Pjesma Turntables nastala je kao službeni soundtrack američkog dokumentarnog filma „All In: The Fight for Democracy” koji je dostupan na Amazonu, a čije su autorice Liz Garbus i Lisa Cortés. Za videospot pjesme zaslužna je redateljica Child.

Sufjan Stevens – Sugar

Sugar je novi singl Sufjana Stevensa koji će se naći na novom albumu „The Ascension” čiji je izlazak najavljen za 25. rujna. Spot potpisuje Ezra Hurwitz, a koreografiju Kyle Abraham.

The Flaming Lips – God and the Policeman (feat. Kacey Musgraves)

The Flaming Lips izdao je novi album „American Head”, a među objavljenim singlovima nalazi se i suradnja s Kacey Musgraves.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Patricija Turkalj.

(Visited 748 times, 1 visits today)
Be social

Komentari