Glazba

Nova glazba: z++, Lovorka Sršen, The Gentleman i drugi

Vrijeme čitanja: 3 minute

Pobjednički singl prošlog tjedna Dim / Smoke ima Plazmatick.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Boris Štok, z++, Lovorka Sršen, The Gentleman, Šiza, Meritas, Demode, Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli te pocket palma. 

Strane preporuke za slušanje su FINNEAS, Sam Smith, Amanda Holden, Sigala ft. James Arthur i Luz.

Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Domaća i regionalna glazba

Boris Štok – Predajem se tebi

Drugi solo album Borisa Štoka samo što nije, a Predajem se tebi ga najavljuje, i to spotom iza kojega stoji redateljica Marcella Zanki, a u spotu uz Borisa stoji, ali i pleše Iva Šulentić. Već standardno dobar uradak Riječanina uz koji se možete zamisliti na koncertu u pozadini dvorane, plešući ramenima. Zadimljeno, ali dobro.

z++ – Ljeto je već gotovo

Ove sezone možda nismo imali ljetni hit, ali moguće da ćemo imati post-ljetni hit. z++ kaže Ljeto već je gotovo, nažalost to znamo, ali nismo znali da će nam ova ući u uho na prvu! Ljetnu nostalgiju kamerom je zabilježila Renata Lučić, a singl najavljuje drugi album „zauvijek” kojeg ćemo slušati u studenom.

Lovorka Sršen – Delta

Da je Lovorka Sršen kojim slučajem svoj prvi singl objavila početkom ljeta, evo ruka u vatru da bi imali taj ljetni hit na domaćoj sceni. Ovako smo dobili Deltu predzadnji dan ljeta, ali zauvijek. Predivna, sanjiva, pjesma za repeat sve dok ne zamirišu borovi negdje u ladicama nostalgije za ljetom. Kad se udružiš s Josipom Radićem (Valentino Bošković) to valjda tako ide, uđe ti pod kožu.

The Gentleman – Balcony

Što mislite, što je gore – destrukcija Rimskog carstva ili destrukcija jedne ljubavi? Točno tako, Neron nije ni do koljena ovoj violini koja te ubode negdje po sredini rebara. The Gentleman ovoga puta nije tako mračan, iako je Balcony tekstualno (Mrs. Dulovsky) ugasio i zadnje svjetlo ljubavi koju je opjevao.

Šiza – Prsa će kosti čuvati

Objavljen na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, Prsa će kosti čuvati singl je kojim nam se predstavlja novi post-punk dvojac Šiza. I odmah s pojavom na sceni, pozivaju na fight i zauzimanje za sebe. Beskompromisno i glasno, na jedini način na koji se to zapravo može i napraviti.

Meritas – Taj dan

Može li išta bolje najaviti šuškavo lišće pod nogama, kišne jesenske večeri i kraće dane od tanga? Meritas su zaplesale u jesen sa singlom Taj dan. Fino sjeda, klizi kroz slušalice, ublažava gradske gužve. Probajte.

Demode – Znaš li

Znaš li da postoje spotovi koji te mogu hipnotizirati? Ovo je jedan od njih. Pokretna razglednica s Visa koju su nam poslali Demode toliko mami da sjednem u auto i uputim se prema prvoj serpentini samo kako bi pojačala ovu stvar i otvorila prozore. Spremam je negdje u ladicu za magistralu 2021.

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli – Nauči me

Pobjednik treće sezone The Voice Hrvatska ni svojim drugim autorskim singlom nije razočarao. Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli naučili su kako pogoditi pjesmu i godišnje doba, a Nauči me nekako baš zvuči kao rana jesen. Čekamo još!

pocket palma – Femme Nouvelle

Nova generacija projekta Femme Nouvelle predstavlja i četvrtu članicu – Anja Papa (pocket palma) obraća nam se glazbom, a njena prijateljica na francuskom u pjesmi istog naziva (Femme Nouvelle). Svježe, zanimljivo, da netko napravi 10 hours verziju ovoga ne bi imala ništa protiv.

Strana glazba – preporuke za slušanje

FINNEAS – What they’ll say about us

I dok FINNEAS mlađoj sestri piše hitove za Tik Tok generaciju, sebi ostavlja pop-rock balade na koje se tope milenijalci poput ove iza tipkovnice. What they’ll say about us prečesto je posljednjih tjedana svirao u autu, a rute do doma misteriozno su se produžile. Inače, iza njega je jedan (prošlogodišnji EP), no ovaj singl daje naslutiti da FINNEAS radi na materijalima za prvi samostalni album.

Sam Smith – Diamonds

Na Diamonds bi ove zime plesali po klubovima kada bi Stožer to dopustio. Ovako, na novi singl Sama Smitha plesat ćemo u svom malom krugu ljudi, u kućnoj atmosferi, u pauzama između igranja društvenih igara i kraćenja ionako kratkih zimskih dana. A dobra je i za kuhinjske aktivnosti.

Sigala & James Arthur – Lasting lover

Posudio si je James Arthur malo tog MGMT zvuka, ali ne možeš mu zamjeriti jer je na istu melodijsku liniju napravio još jedan hit. Lasting lover će trajati.

Amanda Holden – With you

Lijepa balada sutkinje na Britain’s Got Talent Amande Holden sa sobom nosi osobnu tragediju gubitka djeteta – With you prvi je singl britanske voditeljice i glumice koja iza sebe ima i nekoliko mjuzikala, što se na trenutke može čuti i na ovoj uistinu dirljivoj pjesmi.

Luz – The author

Djevojka iz Irske koja je do 16 godine anonimno stavljala covere na Youtube. Danas ima 18 godina i znamo da se zove Luz, a za The author već je napisan najbolji opis u komentarima ispod videa, pa evo ga i ovdje – „Da je ova pjesma osoba, voljela bih s njom provesti ostatak života.”

 

Novu glazbu ovog je tjedna birala Zrinka Kunić.

Be social

Komentari